Reacția lui Dragnea după ce Ilan Laufer l-a acuzat pe Iohannis de antisemitism

Ultima actualizare:

    Prima reacție a lui Liviu Dragnea, după ce Ilan Laufer l-a acuzat pe președintele Iohannis de antisemitismFoto: Mediafax
Prima reacție a lui Liviu Dragnea, după ce Ilan Laufer l-a acuzat pe președintele Iohannis de antisemitismFoto: Mediafax

Liviu Dragnea a oferit, în decursul zilei de miercuri, 21 noiembrie, primele declarații referitoare la acuzațiile pe care Ilan Laufer, membru PSD propus pentru funcția de ministru al Dezvoltării, i le-a adus președintelui României, Klaus Iohannis.

În decursul zilei de marți, 20 noiembrie, politicianul Ilan Laufer i-a adus acuzații grave președintelui României, Klaus Iohannis, după ce l-a numit pe acesta „antisemit” și a susținut că „originea sa germană” ar fi un factor determinant pentru care Iohannis ar fi refuzat numirea sa în mandatul de ministru. 

Acuzațiile de antisemitism aduse de Laufer șefului statului au venit în urma refuzului lui Iohannis de a-l institui pe acesta în funcția de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, după ce Ilan a fost propus în această funcție, în cadrul Guvernului Dăncilă 2

Prima reacţie a lui Dragnea după acuzaţiile de antisemitism aduse lui Iohannis

Liderul PSD Liviu Dragnea a afirmat, miercuri, 21 noiembrie, înainte de intrarea în ședința Comitetului Executiv al PSD, că se delimitează de declaraţiile făcute de Ilan Laufer la adresa lui Iohannis, acesta din urmă fiind acuzat de către politician de antisemitism.

„Mă delimitez total de declaraţiile lui Ilan Laufer”, a declarat Dragnea. De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a susținut același lucru, în momentul în care a fost întrebată dacă este în asentimentul lui Laufer. „Nu”, a raspuns aceasta scurt, potrivit Digi 24. Liviu Dragnea a susținut, de asemenea, că o susține în continuare pe Lia Olguța Vasilescu, ce-a de-a doua propunere de ministru refuzată ieri de președintele Iohannis. 

Ilan Laufer, acuzații grave la adresa președintelui Iohannis

Ilan Laufer a afirmat marţi seara, în cadrul unei conferinţe de presă, că refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a-l numi în funcția de ministru este „un act de antisemitism”. „Astăzi, în anul 2018, am fost respins de către preşedintele României, Klaus Iohannis. Sunt îngrijorat de motivele reale care au stat la baza respingerii mele, atunci când m-a refuzat în funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării, fără să motiveze această decizie, ceea ce este neconstituţional. Consider că refuzul preşedintelui Iohannis, în ceea ce mă priveşte, este un nou act de antisemitism şi vreau să atrag atenţia asupra fenomenului neîncetat de antisemitism pe care l-a demonstrat în ultimul an preşedintele Klaus Iohannis. Aşa cum se ştie, domnul Iohannis a avut mai multe ieşiri împotriva evreilor şi declaraţii antisemite“, a declarat Laufer. 

Reacția Administrației Prezidențiale

Administrația Prezidențială a reacționat, de asemenea, prin intermediul unui comunicat de presă. „Referințele la antisemitism și nazism în disputa politică sunt iresponsabile și denotă grave carențe de educație, cultură, diplomație și istorie. Relativizarea antisemitismului reprezintă o acțiune periculoasă care poate genera manifestări antisemite și discriminatorii și poate incita la ură”, se arată în comunicat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net