Protestele din Piața Victoriei, de vineri, 10 august, le-au lăsat multora un gust amar. Mai violente decât oricare alte mitinguri de până acum, manifestațiile au pus față în față jandarmii și protestarii.


452 de persoane au fost rănite și au fost asistate medical la fața locului, în timp ce 70 dintre protestatari au ajuns la spital. În același timp, 35 de jandarmi au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Președintele Klaus Iohannis a condamnat intervenția în forță a Jandarmeriei. "Într-o democrație autentică este dreptul fiecărui om să protesteze, dar violența nu este acceptabilă, indiferent de opțiunile politice. Condamn ferm intervenția brutală a Jandarmeriei, puternic disproporționată în raport cu manifestările majorității oamenilor din Piața Victoriei. Încercarea de a înfrânge voința oamenilor printr-o reacție violentă a forțelor de ordine este o soluție condamnabilă. Ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicații pentru modul în care a gestionat evenimentele din această seară", a scris președintele pe rețelele sociale.

 

 

 

 

 
 
Loading...