Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, că analiza rezultatelor alegerilor trebuie făcută în Comitetul Executiv al partidului. Liderul formaţiunii politice propune şi ca analiza pentru candidatul PSD-ALDE la Preşedinţie să fie între Călin Popescu Tăriceanu şi Gabriela Firea. Deşi preşedintele Klaus Iohannis a cerut Guvernului PSD să plce, Liviu Dragnea i-a cerui Vioricăi Dăncilă, actualul premier, să nu demisioneze sub nicio formă.


Tensiuni mari în PSD după închiderea urneleor la alegerile europarlamentare de duminică, la care PSD a obţinut 23,39 % din voturi. Acuzat din interiorul partidului că a tras PSD în jos din cauza problemelor pe care le are cu justiţia, Liviu Dragnea rămâne la cârma partidului şi îi cere şi Vioricăi Dăncilă să-i urmeze exemplu şi să nu renunţe la funcţia de premier. 

"Nu sunt nişte rezultate care să bucure PSD-ul, trebuie făcute analize foarte rapid şi foarte serios în partid şi am înţeles că un coleg de-al meu a avut o propunere. (...) Eu în viaţă mi-am asumat şi ce am făcut şi ce nu am făcut, şi la fel  voi face acuma, împreună cu colegii mei, dar eu nu-mi asum astfel de lucruri nici pe Facebook şi nici ascuns pe undeva în vreo ţară apropiată, ci într-o discuţie serioasă a Comitetului Executiv Naţional", a afirmat Dragnea, referindu-se la eventuala demisie a sa de la şefia PSD, cerută de Marian Oprişan.

El a menţionat că a votat şi la referendum, întrucât nu este împotriva temelor de la referendum, dar "în societatea românească nu a existat o dispută pe lupta împotriva corupţiei".

"Este important dacă vreodată - dacă vreodată - vor veni la guvernare cei care au susţinut public acest referendum vor respecta ceea ce scrie acolo", a spus el.

Liviu Dragnea nu candidează la preşedinţie 

Liderul PSD a subliniat tot duminicca seara că el nu a spus niciodată că vrea să candideze la funcţia de preşedinte al României: "Pe unii o să-i dezamăgesc, pe alţii nu, probabil. Eu nu am spus niciodată că vreau să candidez pentru funcţia de preşedinte al României, mi-au cerut-o mulţi (...).

Eu cred că PSD foarte curând trebuie să-şi desemneze un potenţial candidat, am înţeles că ALDE îl susţine pe domnul Tăriceanu, şi foarte curând trebuie să se facă această analiză care dintre cei doi potenţiali candidaţi de la ALDE şi PSD are cele mai mari şanse să scape România de acest om care este acum la Cotroceni”, a mai declarat Dragnea.

El a anunţat că propune ca analiza să se facă între Călin Popescu Tăriceanu şi Gabriela Firea şi că va solicita ca în a doua parte a lunii iunie să aibă loc un congres PSD.

Întrebat de ce Gabriela Firea şi nu el, Dragnea a răspuns: "Ca să candidezi trebuie să ai şi posibilitatea (...) Eu nu mă tem de nimic, dacă mă temeam eram preş, eram ghiocel, eram slugă, şi n-aveam nicio problemă acum, ca alţii".

 

Citeşte şi:

 

Alegeri europarlamentare 2019. Mii de români din străinătate nu au putut vota. Sistemele s-au închis automat la ora 21

Viorica Dăncilă, certată de alegători: „Suntem umiliţi! Stăm la coadă ca la ulei şi pâine”

 

 

 

 
 
Loading...