Reacția medicilor la protestele anti-restricții: „Suntem stupefiați”

Ultima actualizare:

    După un an greu, sacrificii și eforturi incredibile să salveze vieți, medicii sunt dezamăgiți să vadă proteste inclusiv în curtea spitalelor
După un an greu, sacrificii și eforturi incredibile să salveze vieți, medicii sunt dezamăgiți să vadă proteste inclusiv în curtea spitalelor

Protestele care au avut loc chiar în fața secțiilor COVID din spitale îi uimesc și, în același timp, îi dezamăgesc pe medici. Li se pare culmea ironiei să strigi „masca jos!” sub fereastra unui bolnav de coronavirus, care se chinuie să respire. S-a întâmplat la Brașov, la Bacău, la Galați, la Iași.

  • Dr. Ștefan Lazăr, medic la Spitalul „Victor Babeș”, le recomandă protestatarilor să pună în balanță sufocarea dată de boală cu micul inconvenient al purtării măștii. „Sufocarea e unul din cele mai îngrozitoare moduri de a muri. Ar trebui, fiecare în sinea lui, să se gândească un pic”.
  • „Din punctul de vedere al atitudinii față de personalul medical și auxiliar, noi suntem stupefiați, uitându-ne cum am ajuns din eroi torționari, criminali, asasini. Să vedem ce o să urmeze. Toți colegii mei și cu mine nu mai privim decât un pic amuzați la aceste etichete, pentru că vom continua să ne facem profesia, indiferent cum suntem etichetați. Dar la un moment dat devine dureros să-ți petreci ziua în spital, nopțile, și apoi să fii etichetat criminal, psihopat, terorist. Noi nu facem decât să vindecăm sau să ameliorăm”, a declarat la Digi24 Simin Florescu, managerul Spitalului „Matei Balș” din Capitală. 
  • Și la Iași, medicul-șef UPU-SMURD Diana Cimpoescu susține că medicii și asistenții de urgență sunt triști și revoltați că eforturile lor nu sunt înțelese de cei care scandează în stradă. „Colegii mei erau revoltați pentru că efortul lor nu e înțeles de cei sănătoși, care pot face un milion de lucruri bune să scadă transmiterea acestei boli. Fiecare ar putea face ceva pentru ca alții să trăiască”.
  • Dr. Ioana Dinu se afla de gardă la Spitalul Județean de Urgență Bacău luni noaptea, când protestatarii au intrat în curtea instituției, strigând „asasinii”, „hoții”. „Am avut un sentiment de frică şi m-am gândit: oare ce urmează să facă, să forţeze uşile, să intre înăuntru? Dar pe urmă am văzut că sunt paşnici. Să protestezi în fața pavilionului unde sunt internați pacienți cu COVID, în condițiile în care salvările veneau una după alta... frizează ridicolul”.
  • "În caz că veţi lua Covid să nu veniţi la spitale, să vă duceţi tot pe stradă, că voi deja sunteţi mai buni decât cadrele medicale. Vă trataţi unul pe altul... Sunteţi bolnavi de ignoranţă, sunteţi bolnavi", a scris pe Facebook, Elena Barian, kinetoterapeut, citată de Adevărul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net