Reacția Patriarhiei Române , după ce autoritățile au anunțat restricții pentru pelerinajul la Sf. Parascheva

Ultima actualizare:
Pelerinajul se va desfășura în condiții speciale din cauza pandemiei de coronavirus
Pelerinajul se va desfășura în condiții speciale din cauza pandemiei de coronavirus

Patriarhia Română reacționează după ce, luni, autoritățile au anunțat o serie de restricții la pelerinajul Sf. Parascheva. Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR a transmis un comunicat de presă în care a menționat care este poziția Patriarhiei Române față de noile prevederi privind desfășurarea pelerinajelor.

Autoritățile au anunțat luni seară că pelerinajul Sf.Parascherva se va desfășura diferit față de alți ani, ținând cont de situația provocată de pandemia de coronavirus. Potrivit acestora, doar cei cu domiciliul sau reședința în Iași pot lua parte la pelerinaj și vor trebui să respecte cu strictețe regulile de distanțare socială întrucât numărul îmbolnăvirilor se află pe o pantă ascendentă. 

„Înțelegem, desigur, că noile măsuri ale autorităților sunt justificate exclusiv de creșterea alarmantă a numărului de pacienți cu Covid, de necesara prevenire și diminuare a îmbolnăvirilor ce pot conduce sau au condus deja la excedarea secțiilor ATI din spitale. Din perspectiva prezervării  unor libertăți intangibile, precum fundamentala libertate religioasă, considerăm că măsurile sprijinite pe rațiuni medicale cu impact public trebuie luate cu maxim discernământ și atentă bunăvoință, astfel încât ele să nu conducă la afectarea  acestor libertăți, la contrarierea și tulburarea oamenilor credincioși care compun majoritatea copleșitoare a societății românești”, se arată în comunicatul transmis de Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR.

„Măsurile ce se impun ca strict necesare trebuie justificate în mod onest de rațiuni sanitare foarte limpezi, precum și de probe indubitabile legate de respectarea sau nerespectarea regulilor în anumite locuri sau instituții. Bisericile sunt prin natura lor spații ale decenței, curățeniei și ordinii, nu ale dezordinii. Desigur, regulile stricte referitoare la igienă, la purtarea măștii în anumite momente și la păstrarea distanței de 1,5 m între persoane se impun inclusiv în spațiile liturgice și trebuie riguros respectate. Ceea ce în toată perioada de până acum s-a făcut în mod exemplar în cadrul tuturor cultelor religioase din România”, a continuat acesta. 


    Pelerinajul se va desfășura în condiții speciale din cauza pandemiei de coronavirus Sursă foto: Arhivă Click!
Pelerinajul se va desfășura în condiții speciale din cauza pandemiei de coronavirus Sursă foto: Arhivă Click!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net