Ministerul Sănătăţii (MS) anunţă că a fost înregistrată o reacţie adversă rară - paralizie temporară facială - după administrarea celei de-a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer. Reacţia s-a înregistrat la o femeie din Vâlcea, medic, care în prezent este într-o stare de sănătate bună.


"Ministerul Sănătăţii a fost informat de către reprezentanţii Institutului Naţional de Sănătate Publică - Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile despre înregistrarea unei reacţii adverse rare, paralizie temporară facială, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty)", a arătat Ministerul Sănătății, într-un comunicat.

Conform sursei citate, în acest moment, pacienta se află într-o stare de sănătate bună, iar rezultatele analizelor nu arată modificări patologice. "Reacţia adversă avută, potrivit prospectului vaccinului BioNTech Pfizer (Comirnaty), este una rară, care se manifestă şi la alte tipuri de vaccinuri", au precizat reprezentanții MS. Pacienta respectivă este un medic din Vâlcea, în vârstă de 32 de ani.

Citește și:

Valeriu Gheorghiţă: ”Foarte probabil, vaccinul de la AstraZeneca va fi folosit pe grupă de vârstă 18 - 55 de ani"

A treia tranşă de vaccin Moderna va ajunge în ţară vineri

 
 
Loading...