Recomandări pentru Paşte 2019. Carnea de miel trebuie să aibă ștampilă ovală

Ultima actualizare:

    Aveți mare grijă de unde faceți cumpărăturile pentru masa de Paște! Cel mai bine este să mergeți în magazinele autorizateFOTO: Click!
Aveți mare grijă de unde faceți cumpărăturile pentru masa de Paște! Cel mai bine este să mergeți în magazinele autorizateFOTO: Click!

Aveți mare grijă de unde faceți cumpărăturile pentru masa de Paște! Cel mai bine este să mergeți în magazinele autorizate. Dar și în acestea trebuie să fiți vigilenți și să luați doar dacă produsele sunt în termen de garanție și au fost depozitate corespunzător. Aveți grijă: carnea de miel trebuie să aibă ștampilă ovală. Click! vă prezintă câteva sfaturi utile de la veterinari.

Începe nebunia cumpărăturilor pentru Paște. Va fi aglomerație în magazine, piețe și târguri. În goană, s-ar putea să omitem să ne mai uităm la etichetele produselor, la vânzători și modul de prezentare. Ca să nu aveți surprize neplăcute, cumpărați numai din spații sau magazine autorizate sanitar veterinar. Asta înseamnă că atât carnea, cât și alte produse tradiționale, au fost verificate și vă pun sănătatea în pericol.

CARNEA DE MIEL SAU IED

Se pot vinde doar dacă sunt însoţite de un certificat de sănătate publică veterinară şi poartă marca de sănătate. Carnea trebuie să aibă ștampilă, de formă ovală, de dimensiunile de 6,5/ 4,5 cm, pe care să scrie cu majuscule ”ROMÂNIA” sau codul țării de unde provine, codul veterinarului care a autorizat produsul. Ca să nu cumpărați un alt animal, e bine să știți că mieii au dinți doar pe maxilarul inferior. Este de preferat ca mielul sacrificat să aibă  urechile ataşate de cap.

OUĂLE

Trebuie să provină din ferme autorizate și controlate sanitar veterinar, să fie transportate cu mașini speciale, apoi depozitate și comercializate cu respectarea normelor de igienă și temperatură.

LAPTELE ŞI PRODUSELE DIN LAPTE

Vânzarea se poate face doar dacă produsele sunt înregistrate. Producătorii care vând direct lapte crud în pieţe trebuie să deţină fişe de sănătate ale animalelor. Brânzeturile pot fi expuse la vânzare în spaţiile special amenajate în pieţe şi târguri, în vitrine destinate acestui scop, în recipiente (tăvi) confecţionate din materiale necorodabile, uşor de curăţat şi igienizat (plastic, ceramică). Brânzeturile trebuie protejate împotriva contaminării pe durata transportului şi a expunerii la vânzare, în recipiente din material plastic,â sau pungi din plastic incolore. Produsul cumpărat trebuie ambalat în pungi din plastic alimentare ori în hârtie cerată. Laptele și produsele din lapte trebuie să fie însoţite de informaţii scrise: denumirea produsului, numele producătorului, locul producerii, data obţinerii.

PRODUSE DE PANIFICAŢIE

Cozonacii, prăjiturile, produsele de panificaţie, legumele de sezon trebuie cumpărate  din spaţii amenajate şi autorizate.

VOPSEA DE OUĂ

Cumpărați numai din locuri autorizate și verificați termenul de valabilitate. La vopsirea ouălor nu folosiți vopsea pentru alte destinaţii, precum cea tipografică sau pentru textile, care pot fi toxice.

PRODUSE DE PATISERIE

Spaţiile de comercializare trebuie să fie în permanență curate şi bine întreţinute. Produsele de patiserie neambalate trebuie comercializate în termen de 24 ore de la data fabricaţiei.

VINUL

Nu va lăsaţi “ademeniţi” de vânzătorii din pieţe care vând produsele în recipiente din plastic refolosite, care vă oferă degustarea produselor prin intermediul dopurilor de sticlă pentru a dovedi “calitatea naturală” a produsului. Verificaţi etanşeitatea recipientelor. Vinul care prezintă depuneri este impropriu consumului uman.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net