Reconstituirea crimelor din Caracal. Azi, Gheorghe Dincă arată cum a ucis-o pe Luiza Melencu

Ultima actualizare:

    La reconstituire, Gheorghe Dincă a îmbrăcat cămașa pe care a purtat-o în ziua în care a ucis-o pe Luiza sursa foto: click.ro
La reconstituire, Gheorghe Dincă a îmbrăcat cămașa pe care a purtat-o în ziua în care a ucis-o pe Luiza sursa foto: click.ro

Ieri, o țară întreagă a asistat, furioasă și cu sufletul la gură, la reconstituirea uciderii Alexandrei Măceșanu. Azi, Gheorghe Dincă participă, însoțit de anchetatori, la reconstituirea primei sale crime. El va explica, cu lux de amănunte, cum a răpit-o, sechestrat-o și cum a omorât-o pe Luiza Melencu.

Reconstituirea în cazul răpirii și uciderii Luizei Melencu, fata de 19 ani care a dispărut în data de 14 aprilie, a început din locul de unde adolescenta s-a urcat în mașina lui Dincă: o stație de microbuz din Caracal. Fata venise în oraș pentru a merge la o bancă. Ea s-a oprit la un bancomat pentru a retrage niște bani trimiși mama sa, care lucra în străinătate. Apoi, a vrut să se întoarcă acasă, în comuna Dioști, județul Olt. Nu a mai ajuns, iar de atunci au trecut cinci luni.

Prima oprire: Caracal, stația de microbuz

Prima oprire a convoiului care îl însoțește pe Gheorghe Dincă în reconstituirea uciderii Luizei este stația de microbuz din Caracal de unde a luat-o pe  Luiza. Tânara voia să se întoarcă acasă, și, cum în stație nu era nici un microbus, s-a urcat într-o mașină de ocazie.  

A doua oprire: Un lan de floarea soarelui

A doua oprire a anchetatorilor a fost un lan de floarea sorelui. Aici, criminalul a oprit mașina cu care o răpise pe fată pentru a-i arunca telefonul mobil.

A treia oprire: Casa Ororilor

A treia oprire în filmul răpirii și uciderii Luizei a fost acasă la Gheorghe Dincă. Criminalul îi conduce pe procurori în curte și apoi în casă și le arată tot ce s-a întâmplat în ziua în care a ucis-o pe Luiza. Oamenii care s-au adunat încă de azi dimineață în fața casei criminalului au încercat să treacă de cordonul polițiștilor și să îl linșeze. Printre ei s-au aflat inclusiv rudele fetei pe care Dincă spune, senin, că a ucis-o. Mulțimea a început să-l huiduie și să-l înjure odată ce Dincă a coborât din mașina poliției. „Criminalule! Uitați-l, nenorocitul!” Au fost momente tensionate și agitație.  Rudele fetei, mama şi mătuşa Luizei Melencu, au încercat să treacă de forţele de ordine şi să ajungă la maşina în care era Dincă. La un moment dat, răpusă de durere, mama adolescentei a leșinat.

Nu există probe solide care să confirme că Luiza a fost ucisă

Potrivit anchetatorilor, în cazul Luizei Melencu lucrurile se desfășoară mai greoi, iar asta din cauza că nu prea există probe la dosar care să-l incrimineze pe Dincă. Se pare că procurorii nu ar avea decât două mari dovezi: câteva pete de sânge descoperite într-una din încăperile casei lui Dincă și care ar avea AND-ul rudelor Luizei și mai multe rămășițe osoase și cenușă descoperite într-o lizieră. Din păcate, pentru că erau foarte vechi și calcinate, anchetatorii nu au reușit să descopere ale cui sunt. Nu se știe decât că ar aparține unei persoane cu vârsta între 14 și 19 ani.

Bunicii Luizei: „Suntem terminați. Nu mai avem lacrimi”

Iată ce au declarant într-un interviu acordat digi24.ro:

Buncii Luizei: „Ce asteptăm? Ce am aşteptat şi ieri.Cum să nu te revolte când vezi atâta nedreptate, auzi numai umilinţă, desconsiderare, cum e posibil? Suntem terminaţi, nu mai avem lacrimi. Sufletul şi inima noastră ne spun că Luiza nu e moartă. O aşteptăm să vină pe poartă, am crescut-o frumos, de la 6 luni, fată cuminte, deşteaptă, ascultătoare. Spre Caracal, noi am pus-o la ocazie, ne-a sunat, era bine, la întoarcere, era duminică, nu era niciun microbuz, l-a văzut probabil pe Dincă, om în vârstă, ca tatai-su şi a avut încredere”.

Mama Luizei: „Sunt convinsă că Luiza este în viață”

Mama Luizei: „În privinţa fetei mele nu e niciun indiciu, aştept să vad ce zice, ce declară. Nu ştiu ce traseu pot reface anchetatorii, nu ştiu ce s-a întâmplat cu ea, prea multe dovezi nu sunt. De la anchetă nu mai am aşteptări, sunt convinsă că Luiza e în viaţă. Timp de trei luni, până când s-a întâmpă cu Alexandra nimeni nu a vorbit. Atunci am aflat adevărul, că fiica mea a fost traficată. Că e morată nu e niciun indiciu. Ne e foarte greu, să nu comunice nimeni cu noi, să nu ne spună nimic, mi-e greu să cred că trăim în România”.

Avocatul familie Melencu: „Reconstituirea ar putea fi benefică”

Întrebat de jurnaliștii aflați la fața locului dacă reconstituirea îi va ajuta pe anchetatori, avocatul familie melencu, Tonel Pop, a răspuns că dacă reconstituirea va fi făcută corect, respectiv că Gheorghe Dincă va pus în situaţia de a explica ce a făcut şi cum a făcut, este foarte bine că este făcută. „Iar dacă reconstituirea este făcută în sensul în care Dincă este învăţat ce să spună, cum să spună şi care dintre două trei variante pe care le are să o spună acum, atunci nu este benefică”, a adăugat avocatul.

Gheorghe Dincă a mințit de foarte multe ori pe parcursul  anchetei, și-a schimbat declarațiile, i-a trimis pe procurori pe tot felul de piste false. Acum, toată lumea speră ca Dincă să spună, în sfârșit, adevărul.

Filmul răpirii Luizei

Gheorghe Dincă o ia cu mașina pe Luiza din stația de microbuz.

Gheorghe Dincă oprește mașina lângă un lan de floarea soarelui. Se dă jos din mașină, se așază în spate, lângă fată, o lovește, iar apoi o leagă. Îi ia telefonul mobil și i-l aruncă pe câmp.

Gheorghe Dincă se urcă la volan și își duce victima în Casa Ororilor.

Citește și: 

Gheorghe Dincă, apărat de mascaţi să nu fie linşat de oameni

Reconstituirea crimelor din Caracal. Gheorghe Dincă le-a arătat polițiștilor cum a omorât-o pe Alexandra Măceșanu

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net