Record: al zecelea director într-un an la Spitalul Județean din Piatra Neamț

Ultima actualizare:
Alexandru Filimon, noul manager
Alexandru Filimon, noul manager

De necrezut! La Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, unde zece pacienţi internați la Secția de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) au decedat într-un incendiu astă-toamnă, a fost înregistrată o situație greu de egalat.

Unitatea medicală din Neamț are un nou director, al 10-lea din ianuarie 2020 încoace, scrie adevărul.ro. Alexandru Filimon urmează să preia conducerea Spitalului Judeţean, la care s-au petrecut lucruri ciudate şi grave - numărul de manageri numiţi, demişi sau care au renunţat la funcție şi tragedia de pe 14 noiembrie 2020, când zece pacienţi au ars de vii în incendiul de la Secţia ATI. Medicul Cătălin Denciu, care era de gardă, a intrat în mijlocul flăcărilor, încercând să-i salveze pe pacienții bolnavi de COVID – 19. Curajosul doctor a suferit arsuri de gradul doi şi trei pe o mare parte din suprafața corpului şi a fost transferat, a doua zi, la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles (Belgia), unde se recuperează şi în prezent. El a fost inclus de juranaliştii belgieni de la rtbf.be pe o listă a eroilor care au marcat anul 2020, arată stirileprotv.ro. Pe 22 decembrie 2020, economistul Alexandru Filimon a fost singurul candidat şi a câştigat, cu nota 8,91, concursul pentru ocuparea funcţiei de director, devenind al 10-lea manager în decurs de numai un an. 

Noul director a stat câţiva ani în Canada, unde a predat la o universitate, dar s-a ocupat şi de afaceri în domeniul imobiliar. Economistul a afirmat că priorităţile sale sunt refacerea Secţiei de Terapie Intensivă, distrusă de incendiul din noiembrie anul trecut, finalizarea blocului operator al spitalului, cheltuirea mai eficientă a fondurilor şi îmbunătăţirea calităţii privind hrana pacienţilor.


    Alexandru Filimon, noul managerFoto: Jurnal de Neamț
Alexandru Filimon, noul managerFoto: Jurnal de Neamț

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net