Record de cazuri noi de Covid-19 în București. ”Următoarele două săptămâni vor fi dificile”

Ultima actualizare:

    Specialiștii se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri grave în Bucureștifoto: Inquam Photos
Specialiștii se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri grave în Bucureștifoto: Inquam Photos

Vești rele pentru bucureșteni cu numai o săptămână înainte de deschiderea școlilor. Sâmbătă, 5 septembrie, a fost înregistrat un record absolut de cazuri noi de Covid-19, aproape dublu față de precedentul record, stabilit tot în această săptămână.

Capitala a înregistrat sâmbătă 352 de noi cazuri de coronavirus, un record absolut, cu peste 150 mai multe decât precedentul record, care a fost de 197 de cazuri, tot în această săptămână. Ioana Stăncel, expert în sănătate publică, pune această creștere pe seama întoarcerii bucureștenilor din concediu, în special de pe litoral.

”Ne așteptăm să crească numărul de persoane care necesită îngrijire și numărul de cazuri grave”, a explicat Ioana Stăncel la Digi24.

Expertul estimează că în două-trei săptămâni se va vedea impactul redeschiderii restaurantelor în interior asupra evoluției epidemiei de coronavirus la noi în țară. „Impactul deschiderii restaurantelor la interior se va vedea peste 14-21 de zile. Relaxarea de peste vară a fost greșit înțeleasă”, a spus Stăncel.

Expert: ”Părinții ar trebui să înțeleagă măsurile de prevenție”

Ioana Stăncel a avertizat că următoarele două săptămâni vor fi dificile.

„Urmează să mai revină oameni din vacanță, copiii se vor întoarce în colectivitate. Următoarele două săptămâni vor fi o perioadă de încercare, care se va suprapune și cu alegerile locale”, a mai spus Ioana Stăncel.

Stăncel arată că părinții au un rol important în această etapă, ei trebuind să-și supravegheze și să-și îndrume copiii să se poarte responsabil.

„Părinții ar trebui să înțeleagă măsurile de prevenție. Să le explice copiilor care sunt măsurile, riscurile, cum se pune masca, cum se spală mâinile. Ar trebui, dacă observă simptome, să nu-i trimită la școală, să anunțe medicul de familie. Copilul trebuie ținut departe de ceilalți membri ai familiei până la un diagnostic clar”, a mai spus Ioana Stăncel.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net