Record de programări la saloanele de înfrumusețare din Iași. „Oricine are un simptom de răceală nu va putea intra”

Ultima actualizare:

    După 15 mai, ne vom relaxa la saloanele de înfrumusețareSursa Foto: la taifas.ro
După 15 mai, ne vom relaxa la saloanele de înfrumusețareSursa Foto: la taifas.ro

Relaxarea măsurilor privind răspândirea epidemiei de coronavirus în România după data de 15 mai, le dau de lucru saloanelor de cosmetică. Volumul de muncă va fi atât de mare, încât angajații vor munci în ture, cel puțin așa estimează unii dintre patronii saloanelor din Iași.

Angajații saloanelor de cosmetică se pregătesc să își reia activitatea în forță, după 15 mai. În Iași, abia dacă mai găsești un loc liber pentru un tuns sau o manichiură. De când președintele României a anunțat că aceste servicii vor putea fi din nou posibile, cu unele restricții, desigur, telefoanele angajaților sună încontinuu. Agendele de programări sunt ocupate până în iunie, scrie Bună Ziua Iași.  

Administratorii saloanelor de înfrumusețare din Iași se așteaptă ca începând cu data de 15 mai să reia activitatea. Patronii spun că deja s-au pregătit pentru valul de clienți, însă nu va mai putea intra oricine, chiar dacă are programare. Cei care prezintă simptome de boală nu vor fi lăsați să intre în salon.

Unul dintre cei mai vechi frizeri din Iași spune că a fost sunat încontinuu.

„Imediat ce președintele a făcut anunțul la televizor, telefoanele au explodat. Programul este full până la sfârșitul lunii mai și pentru luna iunie am liste de așteptare. Am făcut programări relaxate, fiecare stilist va fi cu un singur client sau clientă. Vă dați seama că nu va mai fi ca înainte, când o clientă era la vopsit, cu vopseaua în păr, luam alt client. Vor fi niște pierderi, la fel cum au fost și în aceste două luni cât am închis salonul, însă e important că reluăm activitatea. Ne-am aprovizionat cu tot ce trebuie”, spune Alin, angajatul unui salon de înfrumusețare din cartierul ieșean Dacia.

Măsuri la saloane împotriva Covid-19

Clienții se vor dezinfecta la intrarea în salon cu soluția pusă la dispoziție, vor purta măști și li se va lua temperatura.

„Am achiziționat măști, mănuși, viziere și aparate cu ultraviolete care în fiecare dimineață vor steriliza aerul din încăpere. Vom lua temperatura fiecărui client și vor fi programări la ore exacte și va fi o pauză de 15 minute între fiecare client. Imediat cum se eliberează scaunul, acesta va fi sterilizat. Aproximativ 10 minute vor fi în plus pentru fiecare client în cazul în care acesta întârzie”, a spus Vladimir Ciobanu, directorul unui lanț cu mai multe saloane cosmetice.

Alți patroni spun că angajații, care acum sunt în șomaj tehnic vor reveni la serviciu și, mai mult, aceștia vor munci în ture. Se va păstra distanțarea socială, ceea ce înseamnă că vor intra mai puțini clienți în saloane, în fiecare zi. Cu toate acestea, mulți deținători de astfel de saloane, spun că nu vor crește prețurile.

 Citește și: 

Cum vor funcționa saloanele și frizeriile după 15 mai. Ce se va întâmpla când România va ieși să se tundă

Ce nu trebuie să faci după un tratament cosmetic la salon

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net