Redefinirea familiei în Constituție a fost aprobată în Senat. Dragnea salută decizia

Ultima actualizare:

    Redefinirea familiei în Constituție a fost aprobată în Senat Foto: Arhivă Click!
Redefinirea familiei în Constituție a fost aprobată în Senat Foto: Arhivă Click!

Plenul Senatului a aprobat proiectul legislativ conform căruia familia ar trebui să fie întemeiată prin uniunea dintre „un bărbat și o femeie” și nu „uniunea dintre soți” așa cum este stipulat în Constițuția României în prezent. Acest lucru a venit după ce Coaliția pentru Familie a strâns trei milioane de semnături în acest sens, pentru ca persoanele de același sex să nu se poată căsători legal.

Proiectul legislativ a primit 107 de voturi pentru, fiind, astfel, aprobat de către forul decizional din Senat. Legea își propune modificarea unor pasaje din Constituție, respectiv reviziuirea articolului 48. Proiectul prevede că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent.

Au fost 107 voturi pentru, 13 împotrivă. Astfel, referendumul pentru modificarea Constituției ar putea avea loc la începutul lunii octombrie. „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consiţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, se arată în propunerea de modificare a art. 48 alin. (1) din Constituţia României, conform Digi 24.

De asemenea, o altă modificare introduce la acelaşi articol un nou articol II, cu următorul text: „Revizuirea Constituţiei se supune aprobării prin referendum, organizat potrivit dispoziţiilor art. 151 alin. (3) din Constituţia României, republicată”. Referendumul privind redefinirea familiei în Constituţie va avea loc în data de  7 octombrie, așa cum a anunţat,  liderul PSD, Liviu Dragnea, pe 1 septembrie.

„În primul rând, am dat un vot în Comitetul Executiv de susţinere a acestui obiectiv şi am stabilit care să fie data la care să aibă loc referendum şi s-a stabilit pentru 7 octombrie”, a declarat Liviu Dragnea la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD. „Salut decizia Parlamentului referitoare la revizuirea Constituţiei privind definirea familiei. Referendumul va avea loc pe 7 octombrie şi va fi un moment crucial pentru valorile fundamentale ale societăţii româneşti. Am susţinut organizarea acestui referendum şi voi participa cu siguranţă la scrutin. Este cea mai democratică formă posibilă de exprimare a voinţei poporului român într-o chestiune de o profunzime spirituală deosebită”, a afirmat Liviu Dragnea, după ce proiectul legislativ a fost aprobat.

Camera Deputaţilor a adoptat, în mai 2017, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent. Coaliţia pentru Familie a strâns trei milioane de semnături în acest sens.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net