Pe listele electorale figurează sute şi chiar mii de persoane la aceeaşi adresă. Reporterii Click! i-au căutat, dar n-au găsit pe nimeni acasă. Probabil sunt prin Europa, la muncă. Majoritatea au nume de ruşi şi moldoveni.


Referendumul nu a fost validat, dar aşa am aflat că funcţionează de ani de zile o afacerie prosperă cu buletine de Bucureşti.  Reprezentanţii secţiilor de votare susţin că toate cele aproape 5.000 de persoane care sunt înscrise la secţiile nr. 382 şi 379 din Capitală au domiciliul la aceeaşi adresă: str. Vasile Lucaciu, nr. 5, scrie hotnews.ro. Reporterii Click! s-au dus să cunoască măcar o parte dintre aceşti locatari. Nu populează o comună, ci o singură casă!

05-2-1col.jpg

Vecinii nu ştiu ce se întâmplă în casa de la numărul 5
Foto: Florin Şuler

Strada Vasile Lucaciu este în apropierea zonei Unirea. O stradă liniştită, cu clădiri frumoase, majoritatea vechi. La numărul 5, o casă cochetă, nici prea mare, nici prea mică, renovată recent. Nu a răspuns nimeni la sonerie. Nici vecinii din clădirile alăturate nu mai locuiesc aici. Singurii pe care i-am găsit pe stradă erau câţiva bătrâni. Tanti Voica Zărnescu are 82 de ani şi spune că nu mai vede, aşa că nu ştie mare lucru despre vecini. În schimb, o doamnă de vizavi o conoaşte pe Elena, proprietara casei cu mii de locatari. “Când m-am mutat eu aici, în 1988, Elena era copil, trăia şi mama ei. Apoi s-a măritat şi a rămas aici. Are doi copii mari, unul este în străinătate, iar celălalt locuieşte în altă parte. Ce să vă spun? E o familie normală. În afară de ei, nu am văzut alte persoane că intră sau ies”, ne-a spus vecina.

Biroul de Evidenţa Populaţiei nr.1 este la colţul străzii. Doamna de la ghişeu ne-a explicat că nu verifică nimeni câte persoane locuiesc la adresă, ci doar dacă sunt prezentate toate actele necesare. “Proprietarul dispune cum vrea de casa lui”, ne-a informat doamna de la ghişeu.

 
 
Loading...