Referendumul pentru familie. De ce ajunge inițiativa la Curtea Constituțională

Ultima actualizare:

    Referendumul pentru familie se va desfășura luna viitoare, în data de 7. Înainte, însă, inițiativa legislativă va fi discutată de Curtea Constituțională
Referendumul pentru familie se va desfășura luna viitoare, în data de 7. Înainte, însă, inițiativa legislativă va fi discutată de Curtea Constituțională

Referendumul pentru familie se va desfășura în 7 octombrie, însă, mai întâi, iniţiativa legislativă privind revizuirea Constituţiei, în sensul redefinirii familiei, va fi discutată de Curtea Constituțională a României (CCR), în 17 septembrie. Vezi de ce!

Referendumul pentru familie va scoate românii la vot în data de 7 octombrie. Dar, până atunci, mai exact în 17 septembrie, Curtea Constituţională va lua în discuție proiectul legislativ de revizuire a Constituţiei adoptat marţi de Senat, în calitate de for decizional, şi care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, au declarat, miercuri seară pentru news.ro surse din CCR. Și asta, pentru că este vorba despre un proiect de modificare a Constituţiei.

Potrivit articolului 146 din Constituţie, Curtea Constituţională are următoarele atribuţii: se pronunţă asupra constituţionalităţii legilor la sesizarea preşedintelui României, a unuia dintre preşedinţii celor două Camere, a Guvernului, a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a Avocatului Poporului, a unui număr de cel puţin 50 de deputaţi sau cel puţin 25 de senatori, precum şi, din oficiu, asupra iniţiativelor legislative de modificare a Constituţiei.

Plenul Senatului, în calitate de for decizional, a adoptat marţi, cu 107 voturi „pentru”, 13 voturi „împotrivă” şi şapte abţineri, proiectul legislativ care îşi propune revizuirea articolului 48 din Constituţie, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie,

De asemenea, o altă modificare prevede: „Revizuirea Constituţiei se supune aprobării prin referendum, organizat potrivit dispoziţiilor art. 151 alin. (3) din Consituţia României, republicată”.

Camera Deputaţilor a adoptat, în mai 2017, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent.

Coaliţia pentru Familie a strâns trei milioane de semnături, pe care le-a depus la Senat alături de propunerea de revizuire a Constituţiei privind definiţia familiei prin care se cere modificarea articolul 48, alineatul 1, care se referă la definiţia familiei. În actuala formă, acesta prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi”, însă semnatarii iniţiativei vor ca definiţia să fie schimbată pentru a bloca orice posibilitate a legiferării căsătoriei între persoane de acelaşi sex. 

Așadar, românii sunt chemați în 7 octombrie să voteze dacă sunt de acord cu faptul că familia înseamnă căsătoria între un bărbat și o femeie. Din păcate, din această ecuație vor fi, practice eliminate din start familiile monoparentale, adică acelea formate dintr-o mamă și un copil/mai mulți copii, dintr-un tată și un copil/mai mulți copii. Potrivit noii prevederi a Constituției, aceștia nu sunt o familie, pentru că în aceste situații nu există o căsătorie între un bărbat și o femeie.

image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net