Refugiaţi în corturi la marginea Timişoarei

Ultima actualizare:

    Un popas la cort  în drumul spre  o viaţă mai bunăFotografii: Inquam
Un popas la cort în drumul spre o viaţă mai bunăFotografii: Inquam

Au cheltuit ultimii bănuţi şi au străbătut mii de kilometri, fugind de ororile războiului şi visând să ajungă în Occident! Cinci refugiaţi din Irak şi din Iran se ascundeau sub un pod de pe Bega, dar au fost descoperiţi, duminică noapte, de poliţişti locali care patrulau cu şalupa. La marginea Timişoarei, alţi 42 de migranţi disperaţi se adăpostesc în corturi.

Aleargă după libertate şi după un trai decent! Printre zecile de mii de migranţi sirieni, irakieni, afgani sau somalezi care au luat cu asalt Europa se numără şi năpăstuiţi care au ajuns în România. Poliţiştii locali din Timişoara, aflaţi în patrulare cu şalupa pe Bega, au observat duminică noapte, sub Podul Mihai Viteazul, un grup de cinci persoane care stăteau înghesuite. ”Cei în cauză nu au putut comunica, deoarece nu cunoşteau nici limba română, nici limba engleză, şi nu deţineau documente”, spun autorităţile. Refugiaţii descoperiţi sub pod susţin că sunt din Iran şi Irak. Cei cinci au fost preluaţi de poliţiştii de la Secţia 5 din Timişoara, scrie tion.ro.

Luni dimineaţă, poliţiştii au găsit la marginea Timişoarei o tabără improvizată, unde 42 de migranţi din Siria, Iran şi Irak aşteptau să găsească o călăuză care să-i treacă ilegal graniţa spre vestul Europei. Conform poliţiştilor, sunt în total 42 de refugiaţi, între care zece femei, 15 bărbaţi şi 17 copii, cel mai mic dintre ei având numai un an. Migranţii au campat ilegal, pe Calea Aradului, în imediata vecinătate a Centrului pentru Refugiaţi din Timişoara. Ei  au plecat de la diverse Centre de Refugiaţi din ţară şi beneficiază de documente de şedere în România. Poliţiştii au intervenit şi i-au dus la Centrul pentru Refugiaţi din oraş, însă acolo nu au fost primiţi, întrucât toate locurile sunt ocupate.Cei de la Centru le-au transmis transfugilor să se întoarcă în celelalte centre din ţară, unde au fost cazaţi iniţial şi unde li s-au întocmit documentele, însă aceştia au refuzat, preferând să rămână în corturi.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png
image
image
image
image
image
image
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net