Refugiații fac ravagii în Europa, englezii le plâng de milă țiganilor

Ultima actualizare:

    Imagine publicată de The Telegraph filmată cu drona
Imagine publicată de The Telegraph filmată cu drona

Femei băutute, violate, oameni tâlhăriți pe stradă. Se întâmplă de mai bine de o lună în mai toate capitalele europene unde au ajuns refugiații. Cu toate astea, problema jurnaliștilor străini este legată de ondițiile în care trăiesc țiganii din cartierul clujean Pata Rât.

Șase ani! Atâți au trecut de când 76 de familii de romi au fost mutate din centrul Clujului la Pata Rât, lângă groapa de gunoi. Ei spun că forțat, edilul orașului, Emil Boc, are o altă variantă.

”Locuiau ilegal în centrul Clujului”

"Avem dosarele semnate cu toate persoanele care și-au dat acordul de a se muta din niște locuințe insalubre, în niște module care aveau curent electric, apă și căldură. Nu a fost vorba despre o evacuare forțată, ci a fost vorba despre desființarea unor locuințe ilegale în centrul Clujului".

Cu gândul să denigreze România, rând pe rând s-au perindat prin ograda țiganilor englezi de la diferite publicații.

Denigrarea a început în 2013

În 2013 au fost cei de la The Telegraph, despre care Boc spune că nu au scris adevărul cu privire la situaţia tiganilor de la rampa de gunoi a orașului.

Jurnaliștii au realizat filmări cu drone și au arătat în ce condiții mizere trăiește comunitatea de țigani pe deșeruri menajere chimice, după ce au fost forțați să părăseasca orașul transilvanean. În imagini se vede scris pe pământ: „SOS”.

De data asta, cei de la SkyNews au reluat subiectul. Aceștia găsesc de cuviinţă să ne arate că suntem în lumea a treia pentru că avem ţigani neintegraţi, flămânzi, pe gunoaie toxice.

Țiganii caută toată ziua printre gunoaie, strâng amblajele din plastic și fierul și le duc cu căruțele la centrele de reciclare
Țiganii caută toată ziua printre gunoaie, strâng amblajele din plastic și fierul și le duc cu căruțele la centrele de reciclare

”Vara este rău. Mirosul amestecat de șobolani și de gunoi te omoară. Nu poți sta afară mai mult de un minut. Oamenii care stau lângă groapa de gunoi nu știu cât de bolnavi sunt. Din nefericire, nu pot merge la doctor pentru că nu au asigurare medicală. Toată viața am fost tratat de parcă n-aș fi om. Țiganii tradiționali spun că nu sunt țigan, românii îmi spun țigan. Sunt undeva la mijloc. Nu știu cine sunt”, se pânge un tânăr rom reporterilor de la SkyNews.

Chiar și așa, niciunul nu stă departe de focarul de infecție. Cu toții scormonesc prin resturile aruncate de gunoiae. Fierul găsit îl vând la fier vechi, ambalajele din plastic le duc la centrele de reciclare.

”Marea Britanie are probleme cu persoanele fără adăpost”

„Este un subiect care probabil este foarte de interes pentru anumite ţări cum este Marea Britanie, care are la rândul său o mare problemă privind gestiunea persoanelor fără adăpost”, consideră Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj. În tot acest timp în care englezii scot de la naftalină traiul mizer de la Pata Rât, Europa trăiește spaima refugiaților.

Prea puțin se vorbește în presa occidentală despre violurile, tâlhăriile din Koln și Munchen, despre luptele de stradă între polițiști și imigranți în Franța și cum localnicii abia reușesc să-și apere proprietățile.

Și tabloul de coșmar continuă. Sudul Italiei, Grecia și Turcia se prăbuşesc sub presiunea imigraţiei islamice…

image
image
image
image
image
image
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net