Regina Ana (92 de ani) a murit înconjurată de cei dragi. Fiicele sale i-au stat la căpătâi până în ultima clipă, la fel și Majestatea Sa Regele Mihai, anunță un comunicat al Casei Regale.


Durere imensă în Familia Regală a României, dar și în rândurile celor care iubesc monarhia. Regina Ana s-a stins din viață, luni, într-un spital din Morges, Elveția. Cu o zi înainte , Regina a primit ultimele sacramentede de la părintele titular al Parohiei Catolice din orașul Morges.

Potrivit unui comunicat de presă, patru din cele cinci fiice au stat până în ultima clipă alături de Regină. De asemenea, Majestatea Sa Regele Mihai, aflat într-o stare precară de sănătate (n.r. suferă de cancer), a venit zilnic la spital pentru a o vedea pe Regină.

În comunicat se mai spune că trupul neînsuflețit al Reginei Ana va fi depus pentru o zi în Holul de Onoare al Castelului Peleș, apoi o zi în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Înmormântarea va avea loc, în jurul datei de 13 august, la Curtea de Argeș, în noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală.

catedrala_bun.jpg

regina ana deces elvetia romania
Aici va fi înmormântată Regina Ana

Familia Regală anunță mare doliu pentru primele 7 zile de la înmormântare și doliu timp de 40 de zile.

Începând de marți, cărți de condoleanțe se vor deschide la Castelul Peleș, la Palatul Regal din Calea Victoriei și la Palatul Elisabeta.

Toți cei care doresc să depună flori, jerbe, sau coroane sunt invitați să o facă, începând de marți, la Palatul Regal din Calea Victoriei, în fața intrării principale.

 
 
Loading...