Reguli noi pentru viza de flotant. Solicitantul trebuie să locuiască mai mult de 15 zile la adresa secundară

Ultima actualizare:

    MAI a anunțat noile reguli pentru obținerea vizei de flotantfoto: arhiva Click!
MAI a anunțat noile reguli pentru obținerea vizei de flotantfoto: arhiva Click!

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat, luni, noi măsuri pentru acordarea vizei de flotant, care au intrat deja în vigoare. Solicitantul trebuie să locuiască mai mult de 15 zile la adresa secundară, trebuie declarat motivul stabilirii reşedinţei şi, dacă sunt mai multe cereri la aceeaşi adresă, se fac verificări.

Dacă în urma verificărilor se constată că persoana respectivă nu locuieşte efectiv la adresa declarată, solicitarea de reşedinţă se respinge.

”Direcţia de Evidenţă a Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date a introdus noi măsuri de verificare suplimentară pentru adresele unde se constată un număr mai mare de cereri pentru stabilirea reşedinţei. Acestea au fost transmise şi către Serviciile de Evidenţă a Persoanelor din teritoriu pentru a fi aplicate. Astfel, în toate situaţiile în care se înregistrează cereri pentru stabilirea reşedinţei, solicitantul va declara pe propria răspundere că locuieşte mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinţa secundară. Declaraţia va fi consemnată pe cerere, în faţa funcţionarului de evidenţă a persoanelor”, a transmis, luni, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, citat de News.ro.

Polițiștii vor face verificări

Solicitantul va declara pe propria răspundere scopul/motivul stabilirii reşedinţei.

De asemenea, declaraţia va fi consemnată pe cerere, în faţa funcţionarului de evidenţă a persoanelor.

”În practică, la primirea cererilor pentru stabilirea reşedinţei, la nivelul serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor se vor efectua următoarele activităţi:

În situaţia în care, din verificările efectuate de către poliţişti rezultă faptul că persoanele respective nu locuiesc efectiv la adresa declarată, cererile lor vor fi respinse”, a mai anunţat Dajbog.

Citește și:

Alegeri locale 2020. A început campania electorală. Ce trebuie să știe orice român cu drept de vot

Ce se întâmplă dacă sunt mai multe solicitări pentru aceeași adresă

Aceste verificări vor fi dispuse şi în situaţia în care se înregistrează un număr mare de solicitări la aceeaşi adresă/adrese distincte.

”Practic, se vor avea în vedere şi cazurile în care cererile  s-au depus, succesiv, la intervale relativ scurte de timp, pentru aceeaşi adresă.  Prin «număr mare de solicitări» se înţelege un număr care depăşeşte media zilnică, săptămânală sau lunară. Prin aceste măsuri se pot monitoriza îndeplinirea condiţiilor necesare pentru acordarea vizelor de reşedinţa pentru cetăţenii cu drept de vot şi verificarea legalităţii acestora, în cazul constatării unei evoluţii semnificative a numărului de persoane care îşi stabilesc reşedinţa intr-o anumită circumscripţie electorală”, a transmis purtătorul de cuvânt al MAI.

Dajbog a precizat că aceste demersuri se circumscriu Planului General de Măsuri aprobat de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, pentru buna desfăşurarea alegerilor locale din 27 septembrie.

”Ministerul Afacerilor Interne va lua toate măsurile din competenţă pentru desfăşurarea unui proces electoral corect, legal şi echidistant faţă de toţi competitorii politici”, a mai declarat Dajbog.

Citește și:

Ia viza de flotant, neamule! Costă până la 300 de euro

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net