Regulile unui asistent maternal:«Dacă nu-i înfiezi,ești obligat să-i pregătești pentru o altă familie»

Ultima actualizare:

    Iunie 2016: Cristiana o avea în grijă pe Antonia, fetița aruncată la gunoi
Iunie 2016: Cristiana o avea în grijă pe Antonia, fetița aruncată la gunoi

Cristiana Marin are 49 de ani şi de zece ani creşte copiii altora. Este mamă de profesie de dimineaţă şi până seara, iar atunci când micuţii au nevoie de ea le este alături şi în creierii nopţii. Îi iubeşte ca pe ochii din cap, se ataşează de fiecare în parte, dar nu le pune piedică atunci când o familie vrea să le schimbe viaţa.

Unele le dau naştere şi uită de ei, altele au grijă să-i crească mari şi le oferă toată dragostea. Este şi cazul Cristianei Marin, ”mama de la stat”, o femeie dedicată care a crescut până acum opt orfani. Pe unul l-a înfiat, alţi trei au fost adoptaţi de familii, iar acum este asistent maternal pentru încă patru.

Iulie 2019: Femeia este la mare, alături de Teodora, copila înfiată, și de cei doi băieți pentru care le este mamă de împrumut
Iulie 2019: Femeia este la mare, alături de Teodora, copila înfiată, și de cei doi băieți pentru care le este mamă de împrumut

”Am un bebeluş de 5 luni, o fetiţă de 2 ani şi jumătate şi doi băieţi de 5 ani. Plus copiii mei naturali, de 27 şi 18 ani. Am o familie frumoasă şi mă mândresc cu ea. Sunt făcută să fiu mamă, nici nu simt că sunt obosită”, ne-a povestit Cristiana, pe care am găsit-o la mare cu ”puii” ei, după ce cu o seară înainte dansase la nunta fiului cel mare.

Ana are 2 ani și jumătate
Ana are 2 ani și jumătate

Ea este femeia care a avut grijă şi de Antonia, fetiţa care în 2016 a fost aruncată la gunoi, pe o stradă din Capitală, de cea care i-a dat viaţă. Avea doar patru zile şi a supravieţuit ca prin minune. După un an, a fost adoptată şi acum are părinţi care o cresc frumos. ”Imediat ce începe procedura de adopţie şi a venit hotărâre de la tribunal, cei de la Protecţia Copilului te întreabă dacă vrei să înfiezi copilul pe care-l ai în grijă. Dacă refuzi, eşti obligat să-l pregăteşti pentru a pleca în altă familie. Trebuie să-i explici că va merge la o altă mămică. Dacă tu nu-l vrei cu acte, nu e normal să aibă şi el o familie? Tu ce-i oferi mai târziu când va creşte? Unde se va duce? Ce se va alege de el?”, ne explică angajata Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1 (DGASPC).

Darius are 5 luni
Darius are 5 luni

Teodora este singura pe care a înfiat-o. Era doar o mogâldeaţă când a ajuns la pieptul Cristianei şi s-a temut că pentru ea nu se va găsi o familie, având în vedere că provine din părinţi de etnie romă. Acum, Teo, aşa cum este alintată acasă, este o domnişoară frumoasă, în vârstă de 10 ani. Pentru Cristiana Marin, misiunea nu se opreşte aici. Ea va alina sufletele multor copii abandonaţi până când va ieşi la pensie.

Click! spune

Salariul mamelor de împrumut este de 1.980 de lei, iar pentru fiecare copil primesc lunar câte 600 de lei, bani de hrană şi haine. La nivel naţional, sunt peste 12.000 de asistenți maternali care au în grijă în jur de 20.000 de copii. Pregătirea „mamelor” durează doar două săptămâni.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net