Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. A demisionat din funcţia de ministru al transporturilor

Ultima actualizare:

    Deputatul Relu Fenechiu, trimis în judecată
Deputatul Relu Fenechiu, trimis în judecată

Relu Fenechiu a fost condamnat, astăzi, de instanţa supremă, la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul "Transformatorul", potrivit Mediafax. De asemenea, şi fratele acestuia, Lucian, a primit cinci ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă.

Relu Fenechiu a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare şi trei ani interzicerea unor drepturi, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată.

Prin urmare, Fenechiu a demisionat din funcţia de ministru al transporturilor, iar premierul Victor Ponta va prelua interimatul la conducerea ministerului, au declarat surse oficiale, pentru Mediafax.

La aceeaşi pedeapsă au fost condamnaţi fratele ministrului transporturilor, Lucian Fenechiu, şi Mihai Bogdan Damian.

Ioan Turbatu, director general al SISEE Moldova în perioada 2002 - 2004, şi Ion Mărghidan, director general al SISEE Moldova în perioada 2004 - 2005, au fost condamnaţi la câte şase ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu în formă calificată şi continuată.

Petru Andronache, director comercial al SISEE Moldova în perioada 2002 - 2005, a primit o pedeapsă de şapte ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu în formă calificată şi continuată.

Instanţa a mai dispus ca cei şase inculpaţi să plătească, în solidar, 6.327.390 lei, reprezentând daune materiale.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Completul de cinci judecători al instanţei supreme.

Deputatul PNL Relu Fenechiu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2012, în dosarul cunoscut ca "Transformatorul", fiind acuzat că prin firmele sale a vândut transformatoare şi întreruptoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere si Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituţiei.

Doi miniştri şi un premier, după gratii

Relu Fenechiu nu este singurul ministru condamnat la închisoare. În februarie 2013, doi foşti miniştri ai Agriculturii, Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan, au primit câte trei ani de închisoare cu executare în dosarul “Caltaboşul”.

Conform rechizitoriului procurorilor, Remeş ar fi acceptat şi primit produse alimentare (caltaboş şi ţuică) în valoare de 1.500 de lei şi suma de 15.000 de euro de la Gheorghe Ciorbă, prin intermediul lui Mureşan.

Cel din urmă se află în închisoare din mai 2012, după ce a fost condamnat la şapte ani de detenţie într-un alt dosar, în care a fost judecat pentru deturnare de fonduri, iar Remeş din februarie 2013. În puşcărie a mai stat însă chiar şi un fost prim-ministru, Adrian Năstase.

În 20 iunie 2012, Năstase a fost condamnat definitiv, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul “Trofeul calităţii”, în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD. Năstase a fost încarcerat la 26 iunie 2012 şi eliberat la 18 martie 2013, după 265 de zile de închisoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net