A ajuns în paginile ziarelor din Marea Britanie! Românul Remus Lefter, în vârstă de 26 de ani, a devenit un erou. Când locuinţa unui vecin din oraşul Oxford a luat foc, tânărul n-a ezitat nici o clipă. Echipat doar în pantaloni scurţi, el a pătruns în casă, a înfruntat flăcările ucigaşe şi a salvat un bătrân.


Jos pălăria pentru gestul nobil al românului! Aflat de o bună perioadă de timp în Regatul Unit al Marii Britanii, Remus Lefter are 26 de ani şi îşi câştigă pâinea ca şofer în oraşul Oxford, faimos pentru una dintre cele mai prestigioase universităţi din lume.

erou_3_1.jpg

În plină acţiune, la una dintre ferestrele casei cuprinse de foc

Luni seară, liniştea aşezării de pe Tamisa avea să fie perturbată de un incendiu. Pe Wytham Street, apartamentul unuia dintre vecinii lui Remus a luat foc. Oamenii au urmărit ca  paralizaţi cum flăcările lacome cuprindeau rapid locuinţa, iar bărbatul în vârstă nu mai ieşea din casă.  

erou_1_2.jpg

Pompierii au intervenit pentru a stinge incendiul

A mai intrat o dată, cu un stingător 

Acesta a fost momentul în care românul a decis, fără să stea pe gânduri, că e cazul să rişte pentru a-şi salva vecinul. Desculţ, în pantaloni scurţi şi fără vreun tricou pe el, Remus a intrat în apartamentul vecinului, printre limbile mari de foc, relatează publicaţia britanică “Metro”. Iar românul n-a dat piept cu flăcările o singură dată, intrând şi a doua oară în locuinţă. Prima dată, Remus a reuşit să-l scoată pe vecinul mai vârstă din casă, după care s-a întors, înarmat cu un stingător de foc primit de la un alt vecin. În ciuda eforturilor sale, n-a reuşit să stingă flăcările puternice, dar a diminuat impactul incendiului.  

erou_5_1.jpg

Remus i-a impresionat pe salvatorii profesionişti cu dăruirea sa

Între timp, pe Wytham Street au intervenit şi pompierii, care au lichidat repede incendiul şi l-au felicitat pe românul care şi-a riscat viaţa pentru a-l salva pe pensionarul britanic. Pentru comunitatea din Oxford, Remus este deja un erou, iar ziarele s-au întrecut în elogii la adresa curajului său. 

Loading...
Citeste tot despre: