Remus Truică scapă de arest, dar nu se va putea mișca în voie

Ultima actualizare:

    Remus Truică a fost reținut miercuri noapte, 9 decembriefoto: arhivă Click!
Remus Truică a fost reținut miercuri noapte, 9 decembriefoto: arhivă Click!

Judecătorii au decis ca omul de afaceri Remus Truică (45 de ani) să fie plasat în arest la domiciliu. Truică este cercetat în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri. Omul de afaceri a fost arestat miercuri noapte de procuroriii DNA, dar și-a petrecut noaptea de joi spre vineri în patul lui.

Remus Truică este ”creierul” unei afaceri penale investigate de oamenii legii zilele acestea. Începând cu anul 2006, Truică i-ar fi promis unei persoane interesate că poate să îi recupereze averea revendicată nelegal, pretinzând că are relaţii în lumea politică şi în justiţie la cel mai înalt nivel (consilier al primului ministru, serviciile unei firme de avocatură de top, prin care influenţa poate ajunge chiar la Înalta Curte), cerând în schimb o parte considerabilă din această avere, atât pentru el cât şi pentru membrii grupului, între 50% – 80% din fiecare bun care va fi obţinut.

Prințul Paul, reținut pentru 24 de ore

Prințul Paul de România este cel care a cumpărat influența lui Remus Truică pentru a intra în posesia unor clădiri și terenuri despre care considera că i se cuvin în calitate de descendent al lui Carol al II-lea, nerecunoscut însă ca atare de Casa Regală a României.

Paul a revendicat zeci de imobile, palate, mănăstiri, ferme, podgorii, păduri și lacuri din toată țara. Numai în București, el ar fi dorit să obțină imobilul Bibliotecii Universitare, clădirea în care se află în prezent Ambasada Iranului, sediul Ministerului Afacerilor Externe, dar și cel în care funcționa Partidul Democrat Liberal.

Prințul Paul de România ar fi cumpărat influența omului de afaceri Remus Truică
Prințul Paul de România ar fi cumpărat influența omului de afaceri Remus Truică

Lui Paul Lambrino i-au sărit în ajutor Remus Truică, prin firma lui Reciplia, și Dan Andronic, Andrei Marcovici, ca director al societății comerciale, și Lucian Mateescu. Aceștia ar fi făcut demersuri ca Paul de România să obțină proprietățile, iar grupul ar fi urmat să primească între 50 si 80 la suta din fiecare afacere.

„Sunt ultima ta şansă“. Asta i-ar fi spus afaceristul Remus Truică prinţului Paul, care nu era sigur că vrea să plătească supercomisioane pentru a recupera hectare întregi de teren care nici măcar nu-i aparţineau, spun anchetatorii.

Prejudiciul în acest dosar a fost calculat la 135.874.800 euro, adică 500.399.713 lei. Procurorii spun că acești bani înseamnă alocațiile lunare pentru 11.914.278 de copii sau pe un an pentru 992.856 de copii.

Vineri, 11 decembrie, procurorii DNA l-au reținut pe Paul de România pentru 24 de ore.

image
image
image
image
image
image
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net