Replica Primăriei Capitalei la criticile Angelei Gheorghiu: «A solicitat ștergerea unor datorii»

Ultima actualizare:

    Gabriela Firea o acuză pe Angela Gheorghiu că minte
Gabriela Firea o acuză pe Angela Gheorghiu că minte

Angela Gheorghiu a criticat-o dur pe Gabriela Firea, mărturisind că soprana ar minți în legătură cu titlul de cetățean de onoare al Capitalei. Artista a explicat că i s-ar fi oferit și ei distincțiile pe care le-a primit Simona Halep pe Arena Națională din partea Gabrielei Firea. Angela Gheorghiu a mărturist că ea vede acțiunile Primarului Capitalei doar ca pe o promovare, Gabriela Firea încercând să se asocieze cu numele Simonei Halep și al Angelei Gheorghiu.

Angela Gheorghiu a mărturisit că se simte deziluzionată deoarece consideră că Gabriela Firea se folosește de numele unor personalități din România, oferindu-le cheia Bucureștiului, doar pentru a se asocia cu imaginile lor. Angela Gheorghiu a primit la rândul ei o astfel de distincție, însă a refuzat-o categoric.

"Sunt profund deziluzionată, stimată doamnă primar al oraşului Bucureşti, pentru că aţi continuat să vă folosiţi de numele unor mari personalitaţi, oferindu-le cheia şi cetăţenia de onoare a Bucureştiului.  Având o cariera mondială din anul 1990 până astăzi, sunt şi eu un exemplu pentru elita şi intelectualii din România ce nu se lasă instrumentalizaţi de dumneavoastră; da, ţin să subliniez că am refuzat cheia şi cetăţenia de onoare a oraşului Bucureşti în septembrie 2017 cu ocazia concertului meu, oferit de către primăria oraşului Bucureşti publicului din România. Am refuzat aceste onoruri şi pe data de 1 decembrie 2017, cu ocazia Zilei Naţionale a României. V-am trimis chiar atunci, pe 1 decembrie 2017, un e-mail cu o scuză, crezând sincer că va urma să îmi oferiţi aceste distincţii doar pentru ceea ce reprezint în lumea artei internaţionale şi nu pentru a vă putea folosi de numele meu pentru imaginea politică a domniei voastre. Am simţit atunci că munca şi notorietatea mea vor fi instrumentalizate de către dumneavoastră şi de aceea am refuzat”, a precizat Angela Gheorghiu pe Facebook, conform adevarul.ro. 

Gabirela Firea nu a fost de acord cu ce a spus soprana și a replicat imediat, mărturisind că lucrurile nu au stat deloc așa, iar Angela Gheorghiu ar fi acceptat această onoare.

”La propunerea Primarului General și prin votul consilierilor generali, doamna Angela Gheorghiu a primit titlul de cetățean de onoare al Municipiului București în dată de 11 septembrie 2017, în semn de apreciere și recunoștință pentru promovarea Bucureștiului și a României în lume. Doamna Gheorghiu nu doar că a acceptat această înalta distincție, dar a și mulțumit Primarului General și Consiliului General pentru această. După ce Angela Gheorghiu a vorbit în postarea sa despre ceremonia din 1 decembrie la care a fost invitată, Firea transmite că ”Referitor la ceremonia de acordare a titltului de cetățean de onoare și a Cheii Orașului București, la solicitarea expresă a artistei, s-a convenit că evenimentul să aibă loc pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României. Reprezentanții Primăriei Capitalei au făcut toate demersurile pentru organizarea acestui eveniment, la Palatul Regal, la dată solicitată de doamna Angela Gheorghiu. Cu o seară înainte de eveniment, soprana a anunțat prin e-mail că nu mai poate participa la ceremonie ‘din motive personale’, condiționând participarea de soluționarea unor probleme fiscale. Concret, artista a solicitat primarului general să intervină pe lângă Direcția de Impozite și Taxe sector 2, sau ANAF, pentru ștergerea unor datorii pe care această le are, datorii reprezentând impozite și taxe neplătite. Primarul Capitalei nu a dat curs acestei solicitări, neavând calitatea legală de a soluționa astfel de probleme. In data de 15 septembrie 2017, cu ocazia Zilelor Bucurestiului, soprana Angela Gheorghiu a concertat in Piata Constitutiei din Capitala. Onorariul platit de Primaria Municipiului Bucuresti prin Arcub, pentru concertul sustinut de soprana Angela Gheorghiu a fost de 144.906 euro, inclusiv TVA”, se arată în comunicatul transmis de Primarul Capitalei, conform ziare.com.

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net