Restricții de circulație în șapte județe și în București, din cauza caniculei

Ultima actualizare:

    Restricțiile sunt valabile până joi, la ora 20.00
Restricțiile sunt valabile până joi, la ora 20.00

Circulația vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricționată joi, până la ora 20.00, pe drumurile naționale din județele aflate sub avertizare de Cod portocaliu de caniculă, a anunțat Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR).

Excepție fac unele transporturi, cum sunt cele de persoane, de animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală, vehicule care participă la intervenții în caz de forță majoră, transporturi funerare, transporturi poștale, cele de echipamente de prim ajutor, transporturi pentru distribuire de carburanți, cele de mărfuri sub temperatura controlată, cele pentru tractări vehicule avariate, transporturi pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate, transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării, transporturi apă îmbuteliată și transporturi de produse provenite din exploatări agricole.

Compania de drumuri precizează că restricționarea circulației este necesară pentru protecția sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformații majore ireversibile cu pierderea stabilității îmbrăcăminții rutiere.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis pentru joi, 30 iulie 2015, o avertizare de Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat valabil pentru județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița și Ilfov, inclusiv municipiul București.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net