Restricții de viteză, macazuri înghețate. Cum se circulă pe calea ferată din cauza zăpezii viscolite

Ultima actualizare:

    Prima zăpadă viscolită a dat peste cap circulația trenurilor în anumite zone din țară
Prima zăpadă viscolită a dat peste cap circulația trenurilor în anumite zone din țară

Ninsoarea și zăpada viscolită din cursul nopții de luni spre marți au provocat probleme pe calea ferată. Sunt macazuri înghețate, dar și trenuri defecte pe traseu. Totodată, pe Magistrala 800 București-Constanța sunt restricții de viteză.

Prima ninsoare pe anul acesta a creat deja probleme pe calea ferată. Reprezentanții CFR Infrastructură au anunțat că se circula în condiții de iarnă.

La Făurei, din cauza stratului gros de gheață depus peste macazuri, acestea au fost manevrate mai greu, astfel că trenul 1770 a stat 45 de minute de minute la întrarea în stație.

În plus, între Brănești și Fundulea au fost instituite restricții de circulație de 50 km/oră, iar între Dragoș Vodă și Ciulnița s-a circulat la un moment dat la cale liberă.

Restricții de viteză sunt și pe intervalul Sărulești-Fundulea, din cauza zăpezii viscolite.

”Pe Constanța, avem o limitare de viteză de 80 km/h, la această oră, din cauza rafalelor puternice de vânt, între Fundulea și Sărulești, iar între Lehliu și Sărulești se circulă pe un fir, deoarece pe celălalt fir a ramas defect trenul R 8014”, a explicat Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt de la CFR Infrastrcutură. 

Trenuri defecte în câmp

Aceasta a mai precizat că pe Regionala Galați, trenul R 7360 are locomotiva defectă și staționează pe firul I, între Rosetti și Cilibia, astfel că celelalte trenuri circulă doar pe firul II.

Totodată, trenurile IR 1732 si R 7362 au așteptat la cruce cu alte trenuri. Potrivit clubferoviar.ro, trenul 15072 a staționat în Deduleștii 38 de minute, deoarece nu exista linie liberă în stația Făurei.

Și la Mogoșoaia au fost probleme cu macazurile, iar trenul 7031 a staționat 18 minute în plus. Din cauza zăpezii, sunt probleme și la ieșirea trenurilor din Revizia de Vagoane București Grivița.

De exemplu, trenul 9001 a plecat cu o întârziere de șase minute din Gara de Nord, pentru că a fost scos târziu din Grivița. Și pe Magistrala 900 București-Craiova-Timișoara căderile de zăpadă au provocat probleme în circulația feroviară.

În stațiile Banu Mărăcine și Malu Mare, din apropiere de Craiova, mai multe macazuri nu au putut fi manevrate în cursul nopții din cauza zăpezii.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net