Revoltă după ce deputații n-au vut să mărească alocațiile. ”Își bat joc de copiii noștri”

Ultima actualizare:

    Raluca Nedelcu consideră că alocația din România reprezintă o umiliță
Raluca Nedelcu consideră că alocația din România reprezintă o umiliță

Părinții sunt revoltați. Pentru copii statul nu are niciodată bani. La fel s-a întâmplat și ieri când deputații au respins majorarea alocației de stat pentru minori de la 84 de lei, la 200 de lei. Dar iată ce se poate cumpăra cu suma modică.

Adriana Corodescu, 40 de ani, este mama a doi băieței în vârstă de 2 ani și 3 luni. Au atâtea nevoi, încât ce să facă mai întâi cu cei 168 de lei, pe care-i primește pentru ambii copii.

”Își bat joc. Cu alocația le iau un pachet de pampers de 147 de bucăți și aia e”, ne-a spus femeia, care locuiește în Mangalia.

Ileana Toma, 35 de ani, din Ploiești, tot la pampers se rezumă atunci când trebuie să cheltuiască banii de la stat.

”Chiar dacă are 3 ani tot trebuie să-i mai pun noaptea, dar un copil are multe nevoi. Spre exemplu, acum a început grădinița și ca să-l pregătesc cu tot ce trebuie am cheltuit 800 de lei. O alocație corectă ar fi undeva la 100 de euro pe lună”, este de părere tânăra mămică.

Copiii Ralucăi Nedelcu, 30 de ani, sunt mai mari, dar și nevoile sunt pe măsură. Dante are 6 ani, iar Izabel 11 ani. ”Haine, rechizite, hrană, nu mai pun jucăriile, tabletele și alte lucruri la care râvnește un copil. Cei 84 de lei sunt o rușine, o umilință”, a concluzionat Raluca.


    Ileana Toma este mama lui Eric, de 3 ani
Ileana Toma este mama lui Eric, de 3 ani

Aleșii s-au certat pe forma legii

Nu la fel văd lucrurile și aleșii neamului, care ieri au respins propunerea legislativă inițiată de PNL privind majorarea la 200 lei a cuantumului alocației de stat pentru copii.

S-au certat pe forma legii, care a făcut-o mai bine, PSD sau PNL, după care au ajuns la concluzia că nu sunt bani și pentru copii.

„Cu toții ne dorim condiții mai bune pentru copiii din România, pentru elevi. Vrem să aibă rechizite mai bune, vrem să aibă haine, vrem să aibă alimentație mai bună. Hai să ne asigurăm că acei bani din alocație vor merge către aceste direcții. Haideți să regândim un alt proiect care să urmărească o mai bună eficiență a cheltuielilor. USR va vota împotriva acestui proiect, dar încurajează elaborarea unui proiect care să urmărească o cheltuire mai eficientă”, a explicat Mihai Cătălin Botez de la USR.

100 de euro primesc copiii în străinătate

Pe de altă parte, liberalul Dumitru Oprea a precizat că între Marea Britanie și România există o diferență mare. Standardul în Regat este de 100 de euro pentru primul copil și apoi crește la cel de-al doilea și al treilea cu câte 65 de euro.

Propunerea legislativă a fost respinsă anterior și de Senat, Camera Deputaților fiind for decizional.

Nu la fel s-a întâmplat când a fost vorba despre pensii și salariile bugetarilor. De unde, de neunde, guvernanții au tot majorat, iar creșterile vor curge și în 2018. Vorba aceea, ei votează, copiii nu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net