Revoltă la penitenciarul din Satu-Mare. Deținuții au incendiat saltelele și trei dintre ei au murit intoxicați cu fum

Ultima actualizare:

    Trei deținuți au murit intoxicați cu fum
Trei deținuți au murit intoxicați cu fum

Revoltă la penitenciarul Satu-Mare. Un incendiu a izbucnit, miercuri seară, la Penitenciarul Satu Mare, fiind înregistrate cinci victime. Trei deţinuţi au murit şi doi sunt în stare gravă. Administraţia Naţională a Penitenciarelor a anunţat, miercuri seară, că incendiul de la Penitenciarul Satu Mare a fost rezultatul unui protest spontan într-o cameră de deţinere cu zece persoane.

Protestul a început după apelul de seară, când deținuții au prezentat nemulțumiri. Se pare că aceștia au fost nemulțumiți de faptul că au fost sistate vizitele rudelor, ca măsură de combatere a coronavirusului.

Într-un comunicat transmis miercuri seară,  Administraţia Naţională a Penitenciarelor a oferit primele informații oficiale. „Vă informăm că, la nivelul Penitenciarului Satu Mare, a fost înregistrat decesul a trei persoane private de libertate, urmare incendierii voluntare a unei camere de deţinere. Pentru lichidarea incendiului, rezultat al unui protest spontan iniţiat de zece persoane private de libertate cazate în aceeaşi cameră de deţinere, a fost solicitat, de îndată, sprijinul echipajelor ISU. Totodată, la faţa locului s-au deplasat şi echipaje ale SMURD, în vederea acordării primului ajutor persoanelor implicate”, se arată în comunicat. 

Potrivit ANP, în ciuda intervenţiei prompte, incidentul s-a soldat cu decesul a trei persoane private de libertate, în prezent acordându-se îngrijiri medicale pentru două dintre acestea. „Celelalte cinci persoane cazate în aceeaşi cameră de deţinere se află în afara oricărui pericol. În vederea prevenirii oricăror situaţii de risc generate de fumul degajat, întreaga secţie de deţinere a fost evacuată. Subliniem că nu a fost necesară acordarea de prim ajutor persoanelor cazate pe celelalte secţii de deţinere, starea de spirit în rândul acestora fiind corespunzătoare. De asemenea, nu au rezultat vătămări ale poliţiştilor de penitenciare aflaţi în serviciu”, a mai transmis ANP.

Incidentul a fost notificat judecătorului de supraveghere a privării de libertate, în prezent desfăşurându-se demersuri în vederea sesizării unităţii de parchet responsabile. ”Cauzele şi împrejurările producerii incidentului vor putea fi stabilite, cu exactitate, de organele judiciare abilitate în efectuarea cercetărilor. Subliniem că incendiul s-a produs imediat ulterior efectuării apelului de seară, procedură în cadrul căreia persoanele private de libertate implicate nu au invocat nemulţumiri”, se mai arată în comunicatul de presă.

Revolta de la penitenciarul Satu-Mare a fost una spontană, iar deocamdatănu se cunosc, oficial, cauzele nemulțumirii deținuților implicați. Se pare că aceștia ar fi fost supărați de faptul lcă s-au sistat vizitele. În cadrul unității s-a declanșat o anchetă care va scoate la lumină adevărul. 

Citește și:

Andra, donație de 20.000 euro pentru Spitalul Matei Balș, în lupta cu coronavirusul! „Nu suntem pe deplin pregătiți

Coronavirus România. Un sfert dintre români nu au bani nici pentru o lună

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net