Începerea anului școlar a creat discuții aprinse în rândul politicienilor. Traian Băsescu este de părere că Guvernul nu a făcut nimic ca să pregătească așa cum se cuvine revenirea copiilor în bănci pe timp de pandemie și că va ieși o harababură.


În doar trei săptămâni începe noul an școlar, iar elevii se reîntorc în bănci. Nu așa cum s-au obișnuit an de an, ci în condiții de pandemie.

Fără careu în curtea școlii și fără joacă și chiote pe culoare. Totul va fi strict. Dezinfectare pe mâini și pe picioare la intrare, masca pe față și așezat direct în banca cu protecție.

clasa-pregatita-pentru-pandeime.jpg

Așa arată clasele la Școala 194 din sectorul 4 al Capitalei
Așa arată clasele la Școala 194 din sectorul 4 al Capitalei
Colegul din față și din spate va fi mult mai departe, iar în pauze copiii nu vor avea voie să se apropie.

Școala în pandemie va fi altfel, iar autoritățile sunt responsabile pentru bunul mers al actului de învățământ.

Revolta lui Traian Basescu despre începerea anului școlar: ”Va ieşi o harababură”

Traian Băsescu este de acord ca Guvernul să-i implice în actul administrativ pe primari, dar cu niște condiții, pentru că altfel va fi harababură. 

”În primul rând este nevoie de o metodologie, pentru că nu poţi să pui fiecare primar în situaţia de a face după capul lui, cum crede. Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei trebuie să emită o metodologie. Ministerul Educaţiei trebuie să stabilească un program. Pe de altă parte, trebuie trimişi nişte bani la administraţiile locale pentru că sunt la partea terminală a anului şi nu cred că mai au resurse după ce au cheltuit enorm în prima parte a pandemiei. Aceste două lucruri trebuiesc făcute. Marea problemă este aceea laşitate de care dă dovadă Guvernul în asumarea responsabilităţii. Aici au bâlbâit-o tot timpul şi au încercat să dea vina pe alţii, ba că nu avem lege, ba că ne-au ţinut în Parlament, când aveau regulamentul sanitar internaţional şi directiva Parlamentului şi Consiliului Uniunii Europene care le spune ce au de făcut în situaţii de pandemie”, a declarat Traian Băsescu, duminică seara la România TV.

Traian Băsescu: ”Nu este posibil ca Guvernul să nu asigure măşti pentru copii”

El a mai spus că Guvernul trebuie să asigure măşti de protecţie pentru copii.

„Nu se poate lăsa situaţia la nivelul de fiecare să se descurce pentru că acest lucru nu este posibil, va ieşi o harababură. Alt element extrem extrem de important, sistemul de protecţie al copilului. Nu este posibil ca Guvernul să nu asigure măşti pentru copii. În primul rând pentru că vor fi familii care nu au posibilitatea să asigure copilului două măşti pe zi şi în al doilea rând pentru că fiind o măsură cerută de Guvern ca modalitate de a diminua pandemia, Guvernul trebuie să îşi asume şi costul din acest punct de vedere”, a precizat Băsescu.

Candidatul PMP la Primăria Capitalei a acuzat Executivul că nu a pregătit cadrele didactice pentru predarea online în această vară şi că nu a restructurat curricula.

Traian Băsescu: ”Copiii să învețe în trei serii”

„Nu prea ne mai putem apăra de Guvernul ăsta, s-a ajuns la stadiul la care încurcă ţara în loc să o descurce. De exemplu, i-a prins începerea anului şcolar. Abia acum încep să se agite, păi toată vacanţa ce au făcut? Nu au pregătit dascălii pentru predare la distanţă, nu s-au elaborat restructurări ale curriculei, pentru că în multe şcoli ar trebui organizat învăţământul în trei serii a câte trei ore, de la 8.00-11.00, pauză pentru dezinfectare, de la 12.00-15.00, iar o oră pauză şi de la 16.00 la 19.00, în aşa fel încât să ai cât mai puţini copii în clasă. Ca să nu mai vorbim de cadre didactice. Dar dacă împuţinezi numărul de ore din curriculă ai putea să găseşti şi soluţii de substituire pe ici, pe colo, că nu toţi au specialităţile necesare”, a completat Băsescu.

Acesta mai spune că vom înregistra o explozie a cazurilor de Covid-19 din cauza neluării măsurilor necesare.

Raluca Turcan: ”Este imposibil să asigurăm măști pentru toți copiii”

Pe de altă parte, vicepremierul Raluca Turcan a declarat că „este absolut imposibil ca Guvernul să asigure măşti pentru toţi copiii din ţara aceasta, pentru toţi profesorii”, însă există categorii defavorizate care sunt beneficiare de măşti gratuite de la stat, prin achiziţia făcută de Ministerul Sănătăţii.

 
 
Loading...