Așa ceva doar în România se poate! Un caz revoltător se petrece la un liceu de prestigiu din Ploiești. Alina Mihaela Brânză a luat examenul de Bacalaureat 2019 cu media 9,86, dar nu poate merge la facultate din cauza unui manual.


Situaţie absurdă la unul dintre cele mai prestigioase licee din Prahova. O elevă nu poate primi diploma de Bacalaureat şi foaia matricolă pentru că a pierdut un manual, scrie adevarul.ro. Conducerea refuză cu încăpăţânare să elibereze documentele. Fără aceste acte, fata nu se poate înscrie la facultate.

Nu poate merge la facultate din cauza unui manual

Alina Mihaela Brânză, absolventă a Colegiului I. L. Caragiale din Ploieşti cu media 9.86 la Bac, nu poate intra în posesia diplomei de Bacalaureat şi a foii matricole pentru că a pierdut manualul de informatică. Alina susţine că a discutat cu directorul liceului, dar a primit un refuz, scrie adevarul.ro.

Vineri, 12 iulie, a mers împreună cu tatăl ei din nou în biroul directorului pentru a încerca o negociere. Rezultatul a fost acelaşi, fără manual, Alina nu primeşte diploma şi foaia matricolă.

”Am venit special din concediu pentru că fata mea plângea la telefon. Vă daţi seama ce situaţie. Am mers astăzi (vineri, 12 iulie - n.r) la şcoală şi mi-au dat ca variantă să fac o copie după manual şi să o aduc aşa la şcoală. M-au trimis la Biblioteca Judeţeană să iau de acolo un manual pe care să-l xeroxez, dar cartea nu există la ei. Le-am cerut celor de la liceu să-mi dea un manual din depozitul şcolii, dar au spus că nu se poate pentru că biblioteca liceului este închisă”, a declarat, pentru ”Adevărul”, Marius Brânză, tatăl elevei.

Nu-i dau diploma de Bac din cauza unui manual

Alina a povestit că nici măcar nu este vina ei că a pierdut cartea. Ea susţine că toate manualele pentru ultimul an de liceu le-a primit la finalul clasei a XI-a. Pentru că nu i-au încăput toate în rucsac, a lăsat în dulapul de la şcoală trei dintre cărţi. În toamnă, când a revenit la cursuri fata nu a mai găsit manualele în dulap. A reuşit să facă rost de două dintre cele trei cărţi pierdute, dar nu şi de manualul de informatică. Situaţia este complicată pentru că foştii săi colegi de clasă au returnat cărţile deja şi numeni nu mai are o copie. Deşi Alina s-a oferit să achite contravaloarea manualului pierdut, directorul liceului nu a acceptat, mai scrie adevarul.ro.

Citește și

Notat după moarte cu media 9,25. S-a sinucis la o zi după Bac

Admiterea la facultate 2019. Oferte generoase ale universităților

Loading...