Revoltător! Uite cum arată apartamentele de serviciu oferite de Primăria Galaţi unor medici. „Mai rău ca la puşcărie!”

Ultima actualizare:

    Aşa arată locuinţele destinate doctorilorFoto: Georgia Mocanu
Aşa arată locuinţele destinate doctorilorFoto: Georgia Mocanu

Imaginile care stârnesc indignare au fost făcute publice de un medic de la Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” din Galaţi. Comentariile au fost virulente: „Să nu ne mai mirăm că ne pleacă medicii din ţară, la cât sunt de batjocoriţi”.

Doctoriţa Georgia Mocanu, de la Spitalul  de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” din Galaţi, a postat pe o reţea socială o serie de fotografii cu două apartamente de serviciu, oferite de Primăria Galaţi pentru medici. Spitalul a făcut către municipalitate o solicitare pentru a se acorda, conform prevederilor legale, locuinţe de serviciu pentru cinci medici care nu au proprietăţi imobiliare în Galaţi şi nu sunt din localitate. La 11 luni de la transmiterea cererilor, doar două apartamente au fost puse la dispoziţie, iar starea lor este dezastruoasă.

“Un gest ostentativ”

„După îndelungi aşteptari, în sfârşit Spitalul de Psihiatrie Galaţi primeşte prin marea bunăvoinţă a primăriei două apartamente destinate locuinţei medicilor: unul cu patru camere, altul cu o cameră”, explică doctoriţa Georgia Mocanu, care ar fi trebuit să ocupe una dintre cele două locuinţe. “Deşi iniţial au existat cinci medici care nu au locuinţă şi nu sunt din localitate, s-au aprobat cu mare greutate doar două. La predare-primire, primăria a menţionat că sunt în stare foarte bună. Las la aprecierea dumneavoastră această stare foarte bună şi mai las la aprecierea dumneavoastră <<respectul>> şi preocuparea primăriei Galaţi pentru medicii din spitalele din zonă. Aş putea spune chiar că este bătaie de joc şi un gest ostentativ din partea edililor fiindcă am îndrăznit să le cerem aşa ceva”, adaugă medicul. Doctoriţa precizează că nu are de gând să se mute într-o astfel de locuinţă şi că fie va continua să închirieze un apartament, fie va apela la un credit imobiliar.

“Ţară de nebuni”

Cele două apartamente (locuite o perioadă de familii asistate social, care au fost evacuate după ce au acumulat datorii de sute de mii de lei la întreţinere) se află în stare jalnică. Internauţii care au comentat la postarea doctoriţei consideră că nici măcar animalele nu pot fi adăpostite în siguranţă acolo. Alţii au făcut o paralelă cu recentul scandal legat de eliberarea înainte de termen a sute de deţinuţi, pe motiv că au fost cazaţi în condiţii dificile. „Bine că au puşcăriaşii nevoie de condiţii, iar pe medici îi cazăm în mizerie cumplită, mai rău ca la puşcărie. Ţară de nebuni”, a comentat un alt „internaut”.

Ce spune municipalitatea

Primăria Galaţi susţine că locuinţele fotografiate urmează să treacă în administrarea Spitalului de Psihiatrie, dar că procedurile legale nu au fost finalizate. „Mai sunt de făcut documente legate de predare-primire, urmează să se stabilească numele persoanelor cu care se va încheia contractul de închiriere şi, desigur, rămâne de stabilit ce reparaţii sunt necesare”, menţionează municipalitatea gălăţeană. 

Vezi mai multe imagini pe adevarul.ro! 

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net