Uniunea Salvaţi Bucureştiul a cerut renumărarea buletinelor de vot din 18 secţii din sectorul 1 al Capitalei, subliniind că în acestea ''s-a înregistrat o corelaţie negativă puternic semnificativă'' între procentajul voturilor nule şi cele pentru candidata USB la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand.


Cererea Uniunii Salvaţi Bucureştiul de renumărare a buletinelor de vot din mai multe secţii din sectorul 1 a fost respinsă marţi seara (7 iunie) de Biroul Electoral de Circumscripţie.

"Cu unanimitate de voturi s-a hotărât de Biroul de circumscripţie al sectorului 1 respingerea ca neîntemeiată a solicitării USB de renumărare a voturilor", a declarat preşedintele Biroului Electoral Sector 1, procuror Alexandru Stoian, conform Agerpres.

Candidata USB la Primăria sectorului 1, Clotilde Armand, a câştigat în secţiile de votare în care partidul a avut observatori la alegerile locale 2016, dar a pierdut în celelalte, a precizat, luni (6 iunie), Nicuşor Dan, printr-un mesaj publicat pe Facebook.

„Câteva numere, fără comentarii. În sectorul 1 au fost 163 de secții. Am avut delegați în 126 de secții. În ele Clotilde Armand a câștigat cu 76 de voturi (medie 0,6 voturi / secție pentru noi). Nu am avut delegați în 36 de secții. În acestea PSD a câștigat cu 1.755 de voturi (medie 46 voturi / secție în defavoarea noastră)”, a scris liderul USB.

Duminică seara, datele unui sondaj realizat la ieșirea de la urne arătau că în sectorul 1 cele mai multe voturi le-a primit Clotilde Armand (USB) — 31,4%, urmată de Daniel Tudorache (Alianța PSD+UNPR) — 30,5%, însă luni dimineață situația s-a modificat, Clotilde fiind devansată de pesedistul Daniel, cu 31,13%, ea reușind să acumuleze, în cele din urmă, doar 28,75% din voturi.

 
 
Loading...