Rezultate alegeri locale 2016 Iași / Centralizarea voturilor, suspendată la Iaşi. Vezi motivul!

Ultima actualizare:

    Marian Chirică, primarul Iașiului
Marian Chirică, primarul Iașiului

Centralizarea voturilor în municipiul Iaşi este suspendată, luni, după ce s-a constatat că numărul voturilor valabil exprimate nu coincide cu numărul alegătorilor prezenţi la urne. Surse din BEM Iaşi spun că unii alegători au primit, cel mai probabil, un buletin de vot în plus pentru alegerea primarului.

Potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral Municipal (BEM) Iaşi, operaţiunea de centralizare a voturilor a fost suspendată, întrucât numărul voturilor găsite în urne nu coincide cu numărul de alegători care au venit la vot.

Surse din cadrul BEM susţin că, în câteva situaţii, cel mai probabil, alegătorii au primit un buletin în plus la primar, fără să semnaleze acest lucru membrilor secţiilor de votare respective.

De altfel, un ieşean care a votat în zona CUG a semnalat, duminică, pe Facebook, că a primit două buletine de vot pentru alegerea primarului, însă a returnat imediat buletinul de vot primit în plus.

Conducerea BEM Iaşi a solicitat ca problema apărută la Iaşi să fie soluţionată de Biroul Electoral Central, astfel că introducerea datelor a fost oprită.

Potrivit reprezentanţilor BEM, centralizarea voturilor se apropia de final.

Rezultatele parţiale pe municipiul Iaşi arată că Mihai Chirica (PSD) a obţinut 46,675% din voturi, Marius Bodea (PNL) a luat 23,544% din voturi, iar candidatul independent Andrei Postolache a înregistrat 13,313%.

În municipiul Iaşi, prezenţa la vot la alegerile locale a fost de 34 la sută.

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net