Rezultate alegeri locale 2016: primele declarații ale câștigătorilor. Firea, la Primăria Capitalei

Ultima actualizare:

    Rezultate alegeri locale 2016: Firea a câștigat șefia pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan a ieșit pe locul 2 foto: David Muntean
Rezultate alegeri locale 2016: Firea a câștigat șefia pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan a ieșit pe locul 2 foto: David Muntean

Candidatul PSD Gabriela Firea a obţinut 43,2% din voturi, Nicuşor Dan a obţinut 30,5% din voturi, Cătălin Predoiu a luat 11,7% din voturi, iar Robert Turcescu a obţinut 6,4% conform rezultatelor oficiale parțiale publicate de Biroul Electoral Central luni, la ora 6:00.

Aseară, la ora 21:00,  conform rezultatelor exit-poll-ului IRES realizat pentru Digi24, candidatul PSD Gabriela Firea obţinuse 42,1% din voturi, Nicuşor Dan se clasa pe locul 2 cu 29,8% din voturi, Cătălin Predoiu obținuse doar 13,3% din voturi, iar Robert Turcescu era pe locul 4 cu doar 6,1%.

Gabriela Firea a declarat, după prezentarea exit-poll-urilor care o situează pe prima poziţie la votul pentru funcţia de primar general, că cei care au câştigat sunt bucureştenii, care au votat "un om şi un program", nu "împotrivă". Social-democrata Gabriela Firea le-a mulţumit bucureştenilor pentru votul de duminică.

"Vreau să încep cu sinceritate prin a mulţumi tuturor bucureştenilor care astăzi au votat un om şi un program şi nu au mai votat împotrivă. Îi felicit pe bucureşteni pentru că în această seară ei au câştigat, dar îi asigur şi pe cei care nu m-au votat că voi fi primarul tuturor. Mă bucur că proiectul meu, care a însemnat școli și spitale mai bune, diminuarea poluării, a avut câștig de cauză. Nu am uitat ce am promis în campanie. Deocamdată avem rezultate parțiale, așteptăm și rezultatele finale", a spus Gabriela Firea, duminică seară, la sediul PSD.

Rezultate alegeri locale 2016: Dragnea, cuvinte de laudă la adresa Gabrielei Firea

Liviu Dragnea, președintele PSD, a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Firea: ''Felicitări pentru această femeie curajoasă. Am avut încredere în ea (n.r. Gabriela Firea) și am și acum. Este o femeie responsabilă, tenace, care a demonstrat multe. N-a fost o perioadă de precampanie ușoară. O spun cu sinceritate că am avut foarte multe presiuni, propuneri, prejudecăți că nu trebuie să fie Gabriela Firea candidatul nostru la Primăria Capitalei. Inclusiv oameni de bine din partid au spus asta”, a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea, în direct la Antena 3.

Rezultate alegeri locale 2016: Nicușor Dan transformă USB în USR

Alegeri locale 2016. Președintele USB Nicușor Dan a ieșit pe locul 2, cu 29,8%,  potrivit exit-poll-ului IRES. Nicușor Dan a anunțat că Uniunea Salvați Bucureștiul se va transforma în Uniunea Salvați România, iar partidul va candida la alegerile din toamnă. ”Clasa politică a dezamăgit la nivel național. Lipsește o forță politică care să reprezinte cetățenii care s-au săturat de întreg mod de a face politică. De aceea, USB devine Uniunea Salvați România (USR) și va lupta pentru locuri în parlament, la alegerile din toamnă. De săptămâna viitoare, vom avea niște mandate de consilieri în cele șapte primării și ne vom ocupa de asta”, a mărturisit Nicușor Dan, la sediul USB.

Rezultate alegeri locale 2016: Nicușor Dan a ieșit pe locul 2, cu 28,9%
Rezultate alegeri locale 2016: Nicușor Dan a ieșit pe locul 2, cu 28,9%

Aproximativ 9 milioane de români au ieșit duminică (5 iunie) la vot și au votat în cadrul alegerilor locale 2016. Prezența la vot în Capitală a fost cea mai slabă la nivel național: în total au votat aproximativ 600.000 persoane, în proporție de sub 35%.

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net