Bucurie imensă ieri, la afișarea rezultatelor de la examenul de Bac, la Colegiul ”Gheorghe Lazăr” din Capitală. Reporterii Click! au fost prezenți când s-au afișat listele cu notele absolvenților lăzăriști.


Au fost emoții uriașe, chiar dacă mediile erau deja publice pe pagina oficială a Ministerului Educației. Note excepționale, medii peste 9,00, cu mici excepții.

rezultate bac 2017.jpg

rezultate bac 2017
Andreea Andreescu a plâns de bucurie când și-a văzut media de Bac: 9,90
FOTO: Dorin Constanda

”Trei elevi de-ai noștri au media 10: Ioana Bleonțu, Andreea Călin și Ioana Tonceanu. Ceilalți au avut note mari la toate disciplinele. Totuși, am remarcat că notele de la Română sunt prea mici, așa că mă aștept la un val de contestații. Cei mai mulți elevi sunt deja acceptați la facultăți din străinătate. De altfel, Colegiul Lazăr a avut în fiecare an rezultate execpționale”, ne-a declarat Ionela Neagoe, directorul adjunct al liceului.

În schimb, în zece licee din țară promovabilitatea a fost 0%, de aceea Liviu Pop, ministrul educației, a anunțat că le va transforma în școli generale. Cele mai bune rezultate le-au obținut elevii din județul Bacău, care au avut promovabilitate 83,54%, cei din Cluj, cu 82,75%, Brăila și Galați cu puțin peste 79%. Cele mai slabe rezultate le-au obținut elevii din Ilfov, 42,24%.

CLICK! spune

71,4% din cei prezenți au promovat, adică 91.754 de absolvenți;

55.576 de elevi de clasa a XII-a nu s-au prezentat sau au fost respinși la Bac 2017

97 de absolvenți au luat media 10. În capitală au fost nouă medii de 10.00.

179 de candidați au fost eliminați și nu pot susține probele în următorii doi ani.

 
 
Loading...