Rezultate BAC 2020. Când se afișează notele și cum le afli

Ultima actualizare:

    În acest an, rezultatele la Bacalaureat sunt anonimizate și vor fi aflate pe baza unui cod unic Sursa foto: Inquam Photos / Alex Nicodim
În acest an, rezultatele la Bacalaureat sunt anonimizate și vor fi aflate pe baza unui cod unic Sursa foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Rezultatele la BAC 2020 vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00, iar în aceeași zi se pot depune și contestațiile. La examenul din acest an elevii au avut parte de două premiere: obligativitatea respectării distanțării fizice în contextul pandemiei de coronavirus și afișarea anonimizată a rezultatelor. Iată cum le poți afla mâine după codul de bare!

Pentru absolvenții de liceu care tocmai au terminat examenul de Bacalaureat 2020 ziua de mâine vine cu emoții foarte mari: își vor afla notele! Acestea vor fi afișate atât la avizierul școlilor care au organizat examenele, cât și pe siteul Ministerului Educației, până în ora 12.00. Anul acesta în premieră, elevii își vor consulta rezultatele după codul primit de fiecare în parte înainte de susținerea probelor. Decizia a fost luată deoarece mai mulți părinți nu ar fi fost de acord cu prelucrarea personală a datelor copiilor lor.

Elevii au respectat distanțarea fizică

Elevii dar și cadrele didactice precum și toate persoanele care s-au aflat în incina școlilor au respectat distantarea fizică și au au purtat măști de protecție la nas și la gură. Copiilor, la intrarea în unitățile de învățământ, li s-a luat temperatura, iar cei care au avut peste 37,3 grade nu au fost primi în examen.

Află aici ce notă ai primit la bacalaureat 2020!

Contestații BAC 2020

Contestaţiile pot fi depuse începând de mâine, după afișarea rezultatelor, în intervalul orar 16,00 – 20,00 dar și pe 1 iulie, în intervalul orar 8,00 - 12,00. Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice. „În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora", precizează MEC. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

Aproximativ 155.500 candidaţi care s-au înscris pentru susţinerea probelor scrise ale examenului de BAC 2020 își vor afla marți, 30 iunie, rezultatele. Dintre cei înscriși, aproape 123.800 de absolvenţi de liceu sunt din promoţia curentă, iar 31.800 - din promoţiile anterioare.

Citește și: 

Bacalaureat 2020. Au apărut subiectele la Anatomie. Elevii au scris un eseu intitulat „Gameții”

Daniel Moroșanu, liderul PNL Vrancea, a dat BAC-ul la 42 de ani. Nu e pretențios. Vrea doar note de trecere

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
Castelul Corvinilor Foto Daniel Guță jpg
talie de femeie  foto   Shutterstock jpg
ceai rozmarin jpg
cersetor freepik jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
Cel mai mare drapel naţional din lume, expus la aerodromul Clinceni  (Foto: Bogdan Cristel/Reuters) jpeg
Nicolae Ciuca si a prezentat demisia  Foto Inquam Photos   Octav Ganea (5) jpg
curte jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net