Sentimente diverse au ieșit la lumină după ce s-au afișat rezultatele primei sesiuni a examenului de Bacalaureat 2016. În timp ce unii absolvenți au țopăit de bucurie și au și plecat în vacanță, alții și-au șters lacrimile și s-au grăbit să depună contestații, doar-doar vor avea noroc să li se mărească notele.


Nu mai puțin de 44.399 de contestații au fost depuse de cei care au trecut prin "examenul maturității" în sesiunea iunie-iulie 2016, după afișarea primelor rezultate ale Bacalaureatului, conform Ministerului Educației, citat de Mediafax. Cele mai multe rezultate contestate au fost la Limba și literatura română.

Potrivit Ministerului Educației, "din totalul celor 44.399 de contestaţii, cele mai multe vizează lucrări la proba scrisă de Limba şi literatura română: 18.466. La proba obligatorie a profilului au fost înregistrate 13.430 de contestaţii, iar la proba la alegere a profilulului şi specializării, 12.032 de contestaţii. Pentru proba scrisă la Limba şi literatura maternă au fost depuse 471 de contestaţii. În medie, au fost contestate 11% din totalul lucrărilor elaborate la aceste probe".

Rata de promovabilitate Bacalaureat 2016. Rata de promovare înregistrată de absolvenţii care au susţinut probele în prima sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2016 este de 66,7 %, cu 0,3 mai mare decât procentul de promovare din aceeaşi sesiune a anului trecut.

 
 
Loading...