Elevii de clasa a VIII-a au aflat rezultatele simulării Evaluării Naţionale, iar rezultatele sunt îngrijorătoare. Adolescenţii nu s-au străduit prea mult, iar profesorii sunt dezamăgiţi de notele obţinute de elevi.


Primele cifre, după colectarea şi centralizarea datelor, arată că doar 47 la sută dintre cei care au susţinut examenul au reuşit să obţină nota de trecere, cinci.

La simularea Evaluării Naţionale au participat un număr de aproximativ 180 de mii de elevi, dintre aceştia doar un procent de 63 la sută reuşind să treacă testarea la limba română, iar aproximativ 82 la sută să obţină nota de trecere la testarea de la limba maternă. Nici la matematică rezultatele nu au fost,din păcate, mai strălucite. Examenul de matematică se pare că le-a dat mari bătăi de cap adolescenţilor, căci mai puţin de jumătate dintre cei care l-au susţinut au reuşit să-l şi promoveze. Doar 33 la sută din numărul total de elevi au reuşit să obţină nota cinci sau ma mult, informează Digi24.ro.

untitled.png

Foto
Calendarul Evaluării Naţionale 2018
Foto: edu.ro

Oficialii au anunţat că notele nu vor fi trecute în catalog, ci vor fi analizate la nivelul fiecărei instituţii de învăţământ prin intermediul unor discuţii individuale la care vor participa elevii şi părinţii.În situaţiile excepţioanale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru poate fi posibil în baza unei cereri scrise depusă de cei interesaţi, a informat Ministerul Educaţiei Naţionale. 

 
 
Loading...