Nu s-au pus cu burta pe carte și se vede. Peste 1.000 de elevi care au participat la Evaluarea națională au obținut medii sub 5. Cea mai mică a fost de 2,15.


Patru elevi din Capitală au media 10 la admiterea în liceu, calculată după notele la evaluarea naţională şi cele din gimnaziu, iar peste 1.100 au sub 5, cea mai mică fiind de 2,15, scrie Gândul. Cei patru elevi cu medie maximă sunt Elena Marşeu (Şcoala nr. 194), Marius Răzvan Mihai (Şcoala "Constantin Brâncuşi"), Carmen Theodora Noreţu (Şcoala "Herăstrău") şi Miruna Georgiana Monica Preda (Şcoala "Genesis").

Majoritatea celor 11.564 de elevi de clasa a VIII-a din Bucureşti au medii peste 5 în vederea admiterii în liceu. Medii sub 5, mai precis între 2,15 şi 4,99, au obţinut 1.145 de elevi.

Admiterea în liceu se va face pe baza mediei la evaluarea naţională în pondere de 75%, restul de 25% fiind dat de media din gimnaziu. Până anul acesta, nota la admitere era calculată ca medie artimetică a mediilor de la evaluare şi din gimnaziu. Potrivit legislaţiei în vigoare, se pot înscrie în învăţământul liceal şi elevii care au obţinut medii sub 5 la evaluarea naţională.

Sute de elevi veniți din provincie, care vor să urmeze un liceu din Capitală, se află azi la Școala Sfinții Voievozi, din sectorul 1, centrul special amenajat, pentru a  completa fişele de înscriere.

 

 
 
Loading...