Rezultate Evaluarea naţională 2015: «Cu mediile astea intrăm la cele mai bune licee!»

Ultima actualizare:

    Foto: Dorin Constanda
Foto: Dorin Constanda

Bucurie mare vineri (26 iunie), în faţa şcolilor. S-au afişat rezultatele de la Evaluarea naţională, iar mediile au făcut fericiţi 130.000 de absolvenţi de gimnaziu. 409 elevi au medii de 10. 79,30% din absolvenţii de gimnaziu au avut note peste 5,00 la examenul de Evaluare naţională.

”Sunt cel mai bun din clasă! Am luat media 9,81. Pot să mă duc la orice liceu vreau. Au fost subiecte foarte uşoare, dar eu am învăţat constant, în toţi cei patru ani de gimnaziu. Matematica este materia mea preferată. Ştiu sigur că părinţii mă aşteaptă acasă cu o surpriză. Când i-am sunat, nu ştiau cum să mă mai felicite”, ne-a spus vesel Vlad Ristei, absolvent al Şcolii generale nr. 30 din Capitală. Nu se îndura să plece de la gardul şcolii după ce a văzut rezultatele.

Andreea va contesta nota la Română
Andreea va contesta nota la Română

Alături de el, două colege, la fel de bucuroase de rezultate. Alexandra Dulugiac a luat 9,62 şi va avea medie de admitere 9,69. ”Îmi place mult Matematica şi vreau să fiu admisă la un liceu de elită de Mate-Info”, ne-a spus Alexandra. Colega lor, Alexandra Petrescu, a avut 9,59 la examen şi are media 9,45 pentru admiterea la liceu.

În schimb, Andreea îşi ştergea pe furiş lacrimile. Era sigură că va lua notă peste 9,00 la Română, dar a primit nota 7,75. ”Nu este nici o tragedie. Vom face contestaţie şi vom vedea dacă va avea medie să intre la liceul la care visează. Oricum, acum are o medie de 8,57 şi eu sunt mândră de ea”, ne-a spus Monica Lucovici, mama fetei.

Andrei nu e mulțumit  de note, dar e campion  la arte marțiale
Andrei nu e mulțumit de note, dar e campion la arte marțiale

Andrei a luat note mici şi o medie pe măsură, doar 5,82. ”Îmi pare rău că nu m-am concentrat mai mult pe şcoală şi mai puţin pe artele marţiale. Am două medalii de aur şi trei medalii de bronz la competiţiile naţionale. Acum îmi fac curaj să o sun pe mama şi să îi spun”, ne-a spus Andrei. Cea mai mică medie din şcoală a luat-o Stelian, 1,65.Anul trecut, au dat examen  aproape 160.000 de elevi, dar au obţinut medii peste 5,00 doar 113.250 (70,8%) de absolvenţi de gimnaziu.

Flash evaluare

  • La nivel naţional, 79,30% dintre elevi au luat note peste 5 la acest examen de Evaluare naţională, a anunţat Ministerul Educaţiei.
  • Cea mai mare rată de promovare a fost înregistrată în judeţele Brăila şi Cluj, unde 92,4% din elevi au luat note peste 5. În Capitală, 88,99% din cei prezenţi au avut medii peste 5,00.
  • La Iaşi, au fost 52 de note de 10 la Română şi 333 la Matematică.
  • Rata de promovare s-a îmbunătăţit în toate judeţele, cu o singură excepţie: Teleorman - 67% în 2015, faţă de 70%, în 2014.
  • Mediile obţinute la Evaluarea naţională contează în proporţie de 75% la media de admitere în liceu.
  • Din 183.000 de absolvenţi de gimnaziu din acest an s-au înscris la examen 163.333 de elevi. Indiferent de medie, cu toţii vor fi admişi în clasa a IX-a, care este obligatorie.
  • Vineri (26 iunie), după ora 16.00, părinţii nemulţumiţi de note au putut depune contestaţii care vor fi rezolvate în următoarele zile. Rezultatele finale vor fi afişate la 30 iunie.
image
image
image
image
image
image
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net