Corectarea și notarea lucrărilor de la bacalaureat se vor realiza în alt județ decat cel în care candidații au susținut examenele scrise, potrivit unui ordin al ministrului educației, care a fost publicat miercuri seara în Monitorul Oficial. Potrivit actului, afișarea rezultatelor se va amâna cu o zi.


Modalitatea de corectare a tezelor elaborate de absolvenții claselor a XII-a la examenele scrise din această sesiune a Bacalaureatului a fost modificată de ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.

Așadar, lucrările candidaților vor fi corectate de profesori din alte județe decât cele în care aceștia au susținut probele.

„În sesiunile anului 2015, evaluarea inițială a lucrărilor scrise susținute de candidații la examenul de bacalaureat dintr-un județ se realizează în alt județ/municipiul București, stabilit de Comisia Națională de Bacalaureat”, se arată în ordin.

Potrivit modificărilor aduse de ordin, afișarea rezultatelor nu se va mai face pe 6 iulie, ci o zi mai târziu, pe 7 iulie, când se vor depune și contestațiile, iar rezolvarea contestațiilor se va realiza în zilele de 8-9 iulie (în loc de 7-9 iulie). Data afișării rezultatelor finale de la Bac rămâne aceeași, respective 10 iulie.

.Bacalaureat 2015 subiecte Geografie, Chimie, Biologie, Fizică

 
 
Loading...