Emoţii uriaşe azi, pentru absolvenţii de gimnaziu! Se afişează rezultatele de la Evaluarea naţională. Aşteptarea va fi chinuitoare pentru că este foarte posibil să se afle mediile abia spre seară sau chiar mâine, după ce toate lucrările la Română au fost recorectate.


Rezultatele de la Evaluarea naţională vor fi cunoscute, nu până la ora 12.00, cum scrie în metodologie, ci spre seară, până la miezul nopţii sau chiar mâine.

Un subiect mititel a produs acest chin suplimentar pentru elevi şi părinţi. Copiii de 14 ani s-au revoltat când au văzut unul din subiectele de la proba de Română.

Era formulat „întortocheat", iar 42% din copii au răspuns greşit. Au ieşit în stradă, au făcut petiţii pe Internet.

În cele din urmă au câştigat: ministrul interimar Liviu Pop a cerut ieri inspectoratelor şcolare să recorecteze lucrările şi să puncteze şi răspunsurile considerate greşite.

Decizia a luat-o după ce Academia Română a spus că variantele „b" şi „c", de la subiectul contestat, pot fi considerate corecte, chiar dacă „b" nu este de nivel şcolar.

Pe baza acestui răspuns, ministrul interimar a decis să permită recorectarea lucrărilor, ceea ce s-a întâmplat până aseară târziu.

Schimbarea baremului şi-a asumat-o, în baza răspunsurilor pe care le-a primit de la Academia Română.

"Cu siguranţă se va finaliza corectarea lucrărilor. Eu sper cât mai repede, pentru că emoţiile sunt mari.

Vineri până la ora 24 se vor afişa. Dacă se va prelungi, vom lăsa şi părinţilor timp să depună contestaţii.

Putem întârzia şi cu o zi, nu e nici o grabă", a declarat ministrul interimar Liviu Pop, pentru Realitatea TV.

Flash news

O dată cu întârzierea afişării rezultatelor, se decalează şi perioada de depunere a contestaţiilor şi cea de rezolvare a acestora. În metodologie, azi, între orele 14 -18, puteau fi contestate notele, iar recorectarea trebuia făcută mâine şi duminică. Mediile finale trebuie afişate luni, 2 iulie.

Circa 50.000 de elevi, 40% din cei prezenţi la probă, au ales varianta „b" de răspuns, considerată iniţial greşită. Ei pierduseră 6 puncte, din 100 posibile, la proba de Română.

Astăzi este ultima zi de muncă la Ministerul Educaţiei a lui Liviu Pop. Demnitarul a fost interimar pentru 45 de zile, mandat care se încheie astăzi, iar de luni ar trebui să îşi reia lucrul ca ministru delegat pentru Dialog Social. Nu a fost propus un nou ministru.


 
 
Loading...