Rodica Mandache împlinește vârsta de 76 de ani. A rămas văduvă la 39 de ani

Ultima actualizare:

    Pe 13 aprilie, marea actriță Rodica Mandache împlinește vârsta de 76 de aniFOTO: cinemagia.ro
Pe 13 aprilie, marea actriță Rodica Mandache împlinește vârsta de 76 de aniFOTO: cinemagia.ro

Pe 13 aprilie, marea actriță Rodica Mandache împlinește vârsta de 76 de ani. Românii o iubesc și o admiră mai ales pentru rolul ”Doruleț” din piesa de teatru ”Visul unei nopți de iarnă”, unde a jucat alături de Florin Piersic. La mulți ani, distinsă doamnă!

O actriță foarte talentată, sensibilă și inteligentă. Ochi mari și negri, pieptănată cu breton tineresc, iar vocea ei te ”unge” pe suflet. Asta spun românii care au îndrăgit-o pe Rodica Mandache de la primele apariții la televizorul alb-negru.

Rodica Mandache a jucat în zeci de piese de teatru, în filme reper pentru cinematografia românească.

Cel mai îndrăgit rol al Rodicăi Mandache va rămâne ”Doruleț” din piesa de teatru tv ”Visul unei nopți de iarnă”, unde a jucat alături de Florin Piersic
Cel mai îndrăgit rol al Rodicăi Mandache va rămâne ”Doruleț” din piesa de teatru tv ”Visul unei nopți de iarnă”, unde a jucat alături de Florin Piersic

Dar, cel mai îndrăgit rol va rămâne ”Doruleț” din piesa de teatru tv ”Visul unei nopți de iarnă”, unde a jucat alături de Florin Piersic.

Rodica Mandache, biografia

  • S-a născut la Iași într-o familie reușită, cu părinți blajini și trei frați alături de care și-a trăit cea mai frumoasă bucată de viață. Tatăl lucra în avocatură, iar mama trudea acasă, îngrijind familia. ”Erau în stare de orice sacrificiu pentru noi. Când ai asemenea părinți, altfel te miști în viață, altfel îi privești pe ceilalți. Din cauza vieții de acasă care a fost destul de grea, am fost niște copii cuminți. Am învățat să ne luptăm și poate că partea mea cea mai bună e că sunt o luptătoare“, a povestit actrița Rodica Mandache pentru revista Tango.
  • S-a îndreptat spre teatru datorită profesoarelor de română, dar nu a jucat în spectacolele din școală pentru că era prea timidă.
  • A intrat la IATC de la prima încercare. ”Când am ales să devin actrița, nu am avut sprijinul mamei, doar pe cel al tatei, care era cel mai bun om din lume. M-am dus la tata și i-am spus că mă duc la facultate, că o să iau bursă, că o să fiu cea mai bună și o să le trimit bani. Mi-a spus că nu are nevoie”, a povestit actrița.
  • În primul an de studenție a avut șansa să primească un rol principal într-o piesă ce urmă să fie pusă în scenă la Teatrul Național. Astfel, când nici nu spera, s-a aflat pe scenă dând replică lui Carmen Stănescu, lui Florin Piersic și Dinei Cocea. ”Țin minte premiera, când a venit tot Institutul. După spectacol, ne-am dus toți pe Victoriei să bem ceva, e o amintire extraordinară. Și apoi am început să câștig bani enormi pentru perioada aia, cu care nu făceam nimic altceva decât să mergem la Cireșica să mâncăm”, a mărturisit marea actriță.
  • A urmat o listă lungă de roluri, din ce în ce mai complexe și mai îndrăgite de public.

Ce nu știați depre Rodica Mandache

  • Rodica Mandache a fost căsătorită timp de 13 ani cu unul dintre cei mai talentați fotografi ai vremii, Aurel Mihailopol. Era cunoscut ca ”fotograful desculț” datorită nonconformismului său. La 54 de ani, acesta a murit de cancer la plămâni, iar Rodica Mandache a devenit văduvă la doar 39 de ani. Fetița lor, Diana, avea 5 ani și a aflat abia peste un an că tata nu mai este. Fiica Rodicăi Mandache este acum un regizor de succes.
  • Pe soțul ei, l-a întâlnit în primul ei an de studenție. Rodica Mandache juca într-o piesă despre care el venise să facă un reportaj. „El era logodit cu o arhitectă, care, pe urmă, a plecat în Mexic. Noi doi ne-am reîntâlnit și m-a luat apoi de nevastă. Cred că e unul din puținii care a vrut să facă asta. Totuși nu pot să mă plâng, am fost destul de iubită și de curtată”, a povestit actrița.
  • Văduvă la 39 de ani, cu un copil de 5 ani. ”Nu știu cum am trecut peste asta. Nu treci singur, te trece cineva. A fost complicat, a fost ciudat, am trecut. Apoi nu a mai fost nimic la fel. După aceea au murit sora mea, călcată de mașină, și soțul surorii mele, asta se tot întîmpla din doi în doi ani și nu se mai sfârșea. A fost o perioada grea de viață”, a mărturisit actrița pentru revista Tango.
  • De-a lungul anilor, cariera Rodicăi Mandache și-a văzut de drumul ei ascendent. Piese de teatru televizate, reprezentații pe scene de provincie, turnee în străinătate, roluri dificile interpretate fără cusur, colaborări cu actori și regizori mari, premii importante, toate s-au îngrămădit în CV-ul ei.
  • ”Am o carieră în care am ieșit învingătoare, pe care am făcut-o ostășește, ca un soldat din infanterie. Am muncit mult pentru ea și am ajuns într-un loc unde sunt respectată. Mă bucur pentru fata mea că de multe ori îmi scrie: «Sunt mândră de tine, mândră tare!». Mă bucur că am prieteni buni și foarte importanți. În general, am fost norocoasă, am dat de oameni frumoși, buni și atît de mulți.”

Sursa: revista Tango, ziarul Adevărul

Citește și despre Marga Barbu

Citește și despre Violeta Andrei

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net