Veste bună pentru Ana Maria Nedelcu. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins marţi (7 iunie) cererea formulată de autorităţile judiciare canadiene de extrădare a româncei, acuzată că şi-a răpit copilul născut în Canada şi l-a adus în România, în urmă cu doi ani. Decizia este una definitivă.


UPDATE Ana Maria Nedelcu nu va fi extrădată în Canada. Decizia este una definitivă. "Sunt foarte fericită. Am scăpat de o mare grijă, pentru că eram în mare pericol. Mai rămâne cu rezolvăm cu Anthony. Mâine se judecă la Tribunalul București recursul la suspendarea executării. După ce în 25 mai s-a decis ca procesul privinat încuviințarea lui Anthony poate fi judecat și în România. Tatăl fiului meu a făcut recurs'', a declarat Ana Maria Nedelcu pentru Click!

UPDATE. Procesul s-a încheiat, iar completul de judecată a rămas în pronunțare. „Am emoții. Decizia va fi definitivă”, ne-a mărturisit Anamaria Nedelcu.

Anamaria Nedelcu este căutată de autorităţile din Canada pentru răpire internaţională de minori şi încălcare a ordinului de custodie, extrădarea sa urmând să se judece marți la ÎCCJ. Această decizie va fi definitivă.

Românca a locuit în Canada până în 2014, când a decis să plece alături de Anthony, fiul său, care atunci avea 4 ani. Ea a luat această decizie, deoarece Rafael Maximo Munoz Sierra, cetățean canadian de origine dominicană, îl agresa verbal și fizic pe fiul lor. După plecare, Sierra a făcut plângere penală, iar, acum, Anamaria este urmărită penal pentru răpire şi încălcarea unui ordin comun de custodie, fapte pentru care, în Canada, riscă până la 10 ani de închisoare.

 

 

 

 
 
Loading...