Anchetatorii au dat verdictul! Românca Cristina Elena Toma l-a ucis pe soţul ei italian, Giuseppe Nirta, în Spania. Iniţial, femeia a fost arestată pentru complicitate la omor. Însă cercetările au arătat că ea a săvârşit crima.


Mai ceva ca în filme! Unul dintre capii clanului mafiot ’Ndrangheta, Giuseppe Nirta, de 52 de ani, supranumit ”Italianul”, a fost împuşcat şi apoi înjunghiat de soţia sa româncă, Cristina Elena Toma, susţin anchetatorii. Crima a avut loc în iunie 2017, în localitatea Aguilas, din provincia Murcia, Spania, unde cei doi soţi locuiau, conform presei italiene. Femeia a fost deja arestată, în 2018, pentru complicitate la omor.

8-2-foto-cadavru-mafiot.jpg

Cadavrul a fost găsit într-o poziţie ce arăta că nu fugea de un urmăritor

Însă, ulterior, cercetările au dus la concluzia că românca şi-ar fi omorât bărbatul singură, potrivit Aosta Cronaca.it. Cristina Elena Toma a declarat că, în ziua crimei, fusese luată de la serviciu cu maşina de Nirta. Când au ajuns acasă, acesta ar fi fost atacat de un individ cu glugă după ce a coborât din automobil.

Cadavrul mafiotului a fost găsit zăcând pe caldarâm, lângă maşina sa, pe spate, cu faţa şi pieptul orientate în sus, într-o poziţie ce arăta că nu avea cum să fugă de un urmăritor. La faţa locului nu s-a aflat decât soţia sa, care a susţint că a reuşit să fugă în momentul în care mafiotul alerga urmărit de atacatorul care a tras în el şase-şapte gloanţe. Însă nu s-au găsit urme materiale ale vreunui presupus ucigaş. 

8-3-foto-romanca-mafiotul.jpg

Românca, împreună cu soţul italian

Românca a mai susţinut că ar fi reuşit să se ascundă într-o zonă muntoasă, de unde ar fi sunat la un prieten al soţului ucis. Însă nu i-a convins pe anchetatori, care au descoperit urme de praf de puşcă pe tricoul şi buzunarul de la pantalonii pe care ea i-a purtat în ziua crimei. Aceste urme nu ar fi putut să ajungă asupra sa, dacă reuşea să fugă în siguranţă de la locul crimei.

Iniţial, au mai fost arestaţi alţi suspecţi în acest caz de crimă, dar au fost eliberaţi pentru că nu s-au descoperit probe împotriva lor. Giuseppe Nirta, originar din localitatea San Luca, Italia, a fost arestat între 1993-1994 pentru trafic de droguri. A mai fost arestat în 2000 şi 2011 pentru acţiunile mafiote din cadrul canului ’Ndrangheta, dar de fiecare dată nu a stat mult după gratii. Acum, soţia sa româncă riscă ani grei de puşcărie sub acuzaţia că l-a ucis cu sânge rece în urmă cu trei ani.

 

 
 
Loading...