Români judecați în Germania pentru că au primit ilegal ajutoare COVID. Paguba este de 900.000 de euro

Ultima actualizare:

    Șase români au fost reținuți pentru fraude în GermaniaFoto: pixabay.com
Șase români au fost reținuți pentru fraude în GermaniaFoto: pixabay.com

Șase români au păcălit cu aproape 900.000 de euro statul german după ce au încasat ilegal ajutoare de pandemie. Suspecții au fost reținuți și sunt acum judecați la Koln.

Procesul grupării de falsificatori români a început la tribunalul regional din Koln.  În boxa acuzaților au fost aduși cinci bărbați și o femeie (cu vârste cuprinse între 24 și 41 de ani) care și-au angajat mai mulți avocați relatează stiridiaspora.ro. Ei au cerut și traducători deoarece au susținut că nu știu limba germană.

Cum au luat suspecții români ilegal ajutoare în Germania

Membrii bandei sunt acuzați că folosind acte false au obținut de la statul german ajutor pentru copii în valoare de 733.000 de euro și, tot prin aceeași metodă, ajutor de pandemie în valoare de 148.000 de euro. Conform anchetatorilor, suspecții ar fi întocmit documente false pentru copii reali dar și inexistenți, iar pe baza acestora solicitau alocații pentru copii. Falsurile au fost realizate între aprilie 2013 și august 2020 iar în ultimii doi ani, membrii grupării și-au diversificat preocupările infracționale și au întocmit acte false pentru obținerea frauduloasă a jutoarelor COVID oferite de statul german. Astfel, membrii grupării au obținut prin intermediul aplicațiilor online, ajutorul de urgență pentru pandemie Coronavirus în valoare de aproape 150.000 de euro. Procesul este programat să se încheie până la sfârșitul lunii februarie 2022.

Citiți și

Interlopii români fac ravagii în Germania și Italia. Ce fapte au mai făcut

Bătaie generală între muncitori români, în Germania. Un alt conațional a vrut să jefuiască un cuplu, în Italia

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net