România: 167 de copii internați cu Covid-19, dintre care 16 la Terapie Intensivă

Ultima actualizare:

    În România, 167 de copii cu Covid-19 sunt internați în spitalfoto: Shutterstock
În România, 167 de copii cu Covid-19 sunt internați în spitalfoto: Shutterstock

Ministrul Sănătății a vorbit despre recordurile triste pe care le înregistrează România în lupta cu noul coronavirus. Din păcate, în acest moment, în spitalele Covid sunt internați 13.714 pacienţi, dintre care 1.456 la Terapie Intensivă. Vlad Voiculescu a precizat că țara noastră numără 167 de copii internați cu Covid-19, dintre care 16 la ATI.

Vlad Voiculescu a precizat că România înregistrează duminică două „recorduri” nedorite: numărul pacienţilor cu Covid-19 internaţi în spital şi numărul pacienţilor cu infecţia cu SARS-CoV-2 aflaţi în secţiile de terapie intensivă.

Voiculescu anunţă de asemenea că în spitalele Covid sunt internați 167 de copii, dintre care 16 în ATI, doi dintre aceştia fiind intubaţi.

Potrivit ministrului, cu 13.714 pacienţi cu Covid-19 internaţi şi 1.456 pacienţi infectaţi cu noul coronavirus aflaţi în secţiile la ATI, România a depășit cifrele înregistrate până acum în lupta cu noul coronavirus. 

„Vedem că soluţiile peste tot în lume sunt mai mult sau mai puţin asemănătoare şi peste tot soluţiile nu sunt individuale, sunt colective. De multe ori, salvarea este colectivă se găseşte doar dacă punem cu toţii umărul. (...) Prioritatea zero este salvarea de vieţi şi limitarea la un minimum a deceselor evitabile. O altă prioritate este limitarea problemelor socio-economice care derivă din această situaţie. (...) Acest val trei nu ar trebui să-l judecăm doar prin prisma cifrelor, acest val trei vine peste valurile anterioare care au lăsat în urma lor un număr de pacienţi în secţiile de terapie intensivă, acest val vine cu un număr de pacienţi care intră în secţii deja ocupate”, a declarat Voiculescu, citat de News.ro

Citește și:

Vlad Voiculescu: „Acum, persoane sănătoase nu numai că ajung în spital, ci dezvoltă forme grave ale bolii”

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net