România Coronavirus. Maşina condusă de italianul infectat a fost închiriată din nou, la 48 de ore după predare

Ultima actualizare:

    Italianul, testat pozitiv cu coronavirus, alături de familia sa Sursă foto: Arhiva personala
Italianul, testat pozitiv cu coronavirus, alături de familia sa Sursă foto: Arhiva personala

Apar noi informații despre cazul italianului infectat cu coronavirus care a fost în România în urmă cu aproape o spătămână. Suspiciunea planează acum asupra unor persoane care au închiriat mașina pe care a condus-o acesta.

Anunţul potrivit căruia maşina folosită de italianul diagnosticat cu noul coronavirus a fost închiriată ulterior şi altei persoane a fost făcut chiar de firma de închirieri din Craiova. Reprezentanţii companiei au spus pentru Mediafax că italianul a venit să predea maşina împreună cu prietenul său, tot italian, în vârstă de 51 de ani.

Potrivit firmei de închirieri auto, maşina a fost apoi dată unui alt client şi abia ulterior scoasă din uz. Acest fapt s-a întâmplat la două zile după ce acesta a predat-o.  Persoana care a condus mașina folosită de Cesare Emendatori (71 de ani) a fost informată despre acest aspect. Totodată, cei doi angajaţi care au avut contact cu cetăţeanul italian la predarea şi primirea maşinii efectuează în acest moment controale medicale amănunţite.  Reprezentanții firmei au mai precizat că au făcut demersurile necesare pentru ca autoturismul respectiv să fie scos din circulaţie.

Cesare Emendatori a venit în România pe 18 februarie și a atarizat pe aeroportul din Craiova. A mers la o firmă de închirieri auto de unde a luat o mașină pe care a folosit-o să se deplaseze în județul Gorj. El a mers în comuna Bîlteni unde locuiesc socrii săi.A lăsat fiul la bunici apoi a mers la Târgu Jiu și în alte localități unde a avut întâlniri de afaceri sau a plătit taxe și impozite. Anunţul potrivit căruia italianul de 71 de ani a închiriat o maşină în Craiova a fost făcut marţi seara de prefectul din Dolj, Narcis Purcărescu. Acesta a mai transmis că autorităţile încearcă să identifice toate persoanele care au intrat în contact cu italianul.  

Între timp, un tânăr din județul Gorj a fost ieșit pozitiv la testul pentru coronavirus. Este primul caz din România. El a fost descoperit în urma testării persoanelor care au intrat în legătură cu italianul internat în Rimini.

Cel mai probabil, clientul care a condus mașina adusă de italian a anunțat medicii. Aceștia vor decide dacă omul va intra în carantină sau nu.

Citește și: 

Coronavirus Tel Verde. Cum poți obține informații despre Covid-19

Lista cu spitalele unde te poți testa de coronavirus. Cine își poate face analiza

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
p 22 Barcelona WC jpg
musetel jpeg
coins 1726618 1280 jpg
Marea Neagra dupa furtuna sursa foto A I  2 jpeg
nasa china spatiu jpg
image png
italian masini bucuresti jpg
foto1 viol jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net