România dă „test la Justiție” în fața Comisiei Europene

Ultima actualizare:

    România a intrat în Uniunea Europeană, în urmă cu zece ani
România a intrat în Uniunea Europeană, în urmă cu zece ani

Zi cu emoții pentru România! Și asta, pentru că, miercuri, Comisia Europeană va publica un nou raport din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) privind țara noastră.

În urmă cu două săptămâni, ministrul Justiţiei, Florin Iordache, spunea că România îndeplineşte toate condiţiile pentru a ieşi de sub monitorizarea Comisiei Europene.

Între timp însă, a izbucnit scandalul legat de cele două ordonanțe de urgență (cea care prevede grațierea și cea care prevede modificări ale Codului penal), pe care Guvernul PSD-ALDE voia să le adopte pe ascuns în ședința de Guvern din 18 ianuarie.

Mecanismul de Cooperare şi Verificare a fost introdus odată cu aderarea ţării noastre la Uniunea Europeană, în urmă cu zece ani, şi urmăreşte progresele făcute în alinierea la cerinţele şi valorile UE.

Chiar dacă era gândit ca un mecanism de control temporar, MCV-ul a fost prelungit atât în cazul României, cât şi al Bulgariei.

Consilierul prezidețial Leonard Orban a declarat,  la Digi 24, că se așteaptă să fie efecte după discuțiile privind grațierea și modificarea codului penal.

„Din acest punct de vedere, al calendarului, nu știu dacă se putea un moment mai potrivit - în ghilimele - să se întâmple o asemenea chestiune, exact cu o săptămână înainte de publicarea raportului. Eu mă aștept ca să fie efecte și să se vadă în acest raport”, a declarat consilierul Leonard Orban, potrivit digi24.ro.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net