România, lovită de grindină și furtuni puternice. Imagini din localitățile afectate

Ultima actualizare:

    La Galați, mai mulți copaci au fost smulși din rădăcinifoto: Facebook Meteoplus
La Galați, mai mulți copaci au fost smulși din rădăcinifoto: Facebook Meteoplus

Inundații, copaci smulși din rădăcină și multe pagube materiale sunt rezultatele vijeliilor de joi, 11 iunie. Imaginile din diferite colțuri ale țării au ajuns pe rețelele sociale.

De la Vaslui la Brașov, multe zone ale țării au fost lovite de furtuni puternice și grindină. Au fost inundate străzi și distruse grădini, copacii au fost smulși din rădăcini și au ajuns pe mașini.

Codul galben de ploi torenţiale, descărcări electrice, grindină şi vijelii a intrat în vigoare joi dimineaţă, 11 iunie, şi este valabil până sâmbătă dimineaţă, 13 iunie.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, pentru întreaga ţară, valabilă de joi de la ora 10.00, până sâmbătă, la ora 10.00. 

"În intervalul menţionat, pe arii relativ extinse vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 25...30 l/mp şi pe arii restrânse 40...60 l/mp", a arătat ANM.

Joi seara, în județele Iași, Bacău, Neamț, Vaslui, Vrancea, Sălaj a fost instituit chiar și codul roșu. Fenomene meteorologice care au avut loc: grindină de mari dimensiuni, aversă torențială a cumulat și peste 50 l/mp, vijelie puternică, frecvente descărcări electrice.

Bacău

Sălaj

”Pompierii au intervenit pentru a înlătura efectele negative produse de furtună. Au scos apa din câteva imobile. De asemenea au fost avariate mai multe autovehicule de copacii căzuți sau de alte elemente de construcție desprinse de pe imobile”, a declarat Lucian Jacodi de la ISU Sălaj.

Covasna

Locuitorii din zonele unde au fost anunțate fenomene meteo extreme au primit mesaje RO ALERT, pentru a se pune la adăpost.

Județul Covasna
Județul Covasna

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net