România se află în scenariul 4. Ce măsuri noi vor intra în vigoare

Ultima actualizare:

    În scenariul 4, bolnavii de coronavirus, care sunt considerați cazuri minore, nu vor mai fi duși la spital
În scenariul 4, bolnavii de coronavirus, care sunt considerați cazuri minore, nu vor mai fi duși la spital

România intrat în scenariul patru, moment în care încep să aibă loc schimbări în organizarea sistemului sanitar, dar și în ceea ce privește măsurile pentru populație. Ce măsuri noi vor intra în vigoare.

România a depășit deja 2.000 de persoane infectate cu COVID-19, ceea ce înseamnă că am intrat în scenariul 4. Autoritățile au anunțat, luni la ora 23.00, că au fost confirmate 2.109 de cazuri, cu peste 500 de cazuri numai în Suceava. Ne așteptăm să existe o nouă ordonanță militară, cu noi restricții, dar, principalul pion va fi sistemul medical, care își schimbă optica de abordare.

În scenariul 4, cazurile minore de coronavirus vor fi tratate acasă

Potrivit lui Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie, cazurile minore nu vor mai fi transportate la spital, ci vor fi tratate acasă.

”Sistemul de sănătate trebuie pregătit. Formele ușoare de îmbolnăvire vor fi tratate acasă și vorbim despre 80-85% dintre cei infectați. Ei vor primi medicația din spitale. În schimb, cei cu forme medii vor fi internați. Nu vreau să inducem o stare de panică, pentru că nu avem motive. Trebuie să ne comportăm în așa fel încât să limtăm transmiterea acestei boli. Cazurile noi care apar sunt într-un trend așteptat. Repet, urgența noastră este să organizăm tratarea pacienților în afara spitalelor, ca să nu suprasolicităm spitalele”, a adăugat el, care a accentuat faptul că activitatea oamenilor ar trebui să continue, să meargă la serviciu. ”Nu putem opri totul. Dacă nu funcționeză nimic, nici sistemul medical nu va putea funcționa”, a punctat  Rafila, astăzi, 30 martie, în cadrul unei emisiuni la TVR.   

În scenariul 4, 731 de paturi la ATI

În faza scenariului 4, vom avea 731 de paturi la ATI, la nivel național, în 32 de spitale de suport și în cele organizate ca și pavilioane, plus cele 9 de infecțioase, dar și maternități, centre de dializă și de infarct.

Practic, toate sunt golite de pacienți care nu au Covid-19.

Potrivit doctorului Adrian Streinu-Cercel, la Instiutul ”Matei Blaș” toate locurile de la terapie intensivă sunt ocupate și vor suplimenta în scenariul 4.

”În momentul de faţă, suntem la o capacitate de 20 de paturi de terapie intensivă şi conform planului alb, în următoarea lună trebuie să ajungem la 40 pentru ca după două luni să fie undeva la 60 de paturi de terapie intensivă. Asta în contextul în care un pavilion întreg a fost golit şi copiii au fost transferaţi în alte clinici universitare în momentul de faţă acum punem adulţi”, a explicat managerul de la Balș. În spitalul de campanie ridicat de Armată vor fi 100 de locuri.  

În scenariul 4 e posibil să existe noi restricții de circulație

În scenariul 4 nu sunt excluse noi impuneri în privinţa deplasării populaţiei. Italienii, de exemplu, au limitat distanţa de casă la care oamenii se pot deplasa pentru cumpărături sau plimbări cu căţelul: mai întâi la 100 de metri, apoi chiar 50.

Însă noile decizii pot afecta mediul de afaceri. Depinde de autorităţi cum vor gestiona situaţia, astfel încât să nu gâtuiască şi mai mult economia.

Unele companii din domeniul instalaţiilor sanitare, bricolajului sau construcţiilor au luat deja decizia să livreze online produsele, deşi încă au magazinele deschise.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/coronavirus-romania-ce-presupune-scenariul-3-de-lupta-cu-covid-19

https://www.click.ro/news/national/coronavirus-romania-ministrul-sanatatii-vom-trece-la-scenariul-trei-este-o-certitudine

https://www.click.ro/news/national/coronavirus-romania-scenarii-raed-arafat-am-putea-avea-si-peste-2000-de-cazuri-de

image
image
image
image
image
image
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net